02 Μαρτίου, 2017

ΠΑΡΑΝΟΗΣΑΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ...

 

"Με ανησυχεί το ότι οι πολιτικοί δίνουν δημοσίως υποσχέσεις, τις οποίες στη συνέχεια δεν μπορούν να εκπληρώσουν", είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του σε δημοσιογράφους στην Εσθονία, πως το ΝΑΤΟ  έχει συμφωνήσει πως οι χώρες μέλη θα καταβάλουν προσπάθειες να ικανοποιήσουν τον στόχο του 2%.

"Δεν υπάρχει κανένας αναμφισβήτητος στόχος 2% αλλά μάλλον...θα πρέπει να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Γκάμπριελ κατά την έναρξη της επίσκεψής του στις χώρες της Βαλτικής. Η Γερμανία ξοδεύει σήμερα το 1,2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες’’,τόνισε. 

Η συμφωνία στην Ουαλία το 2014 προέβλεπε πως οι χώρες μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει ‘’να ικανοποιήσουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ τους ετησίως σε αμυντικές δαπάνες μέχρι το 2024 παρότι ο στόχος αυτός δεν είναι νόμιμα δεσμευτικός’’.

Φαίνεται πως ο πόλεμος Τραμπ –Μέρκελ έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στο Βερολίνο το οποίο  ψάχνεται να βρει αιτίες για να επιτεθεί στον Αμερικανό πρόεδρο.Φαίνεται λοιπόν πως ολόκληρη η Γερμανία είναι σε σύγχυση καθώς οι μίσοι φάσκουν και οι άλλοι μισοί αντιφάσκουν χωρίς να καταλήγουν κάπου τελικά.

Τώρα προβάλλει ανησυχίες και αμφισβητήσεις για το ΝΑΤΟ και τις αμυντικές δαπάνες.Μένει να δούμε πως αλλιώς θα προσπαθήσουν να ‘’χτυπήσουν’’ τον Τράμπ.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: