06 Μαρτίου, 2017

ΟΡΓΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 

Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας με αφορμή την απαγόρευση συγκεντρώσεων Τούρκων πολιτικών σε γερμανικές πόλεις ενόψει του δημοψηφίσματος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι η απαγόρευση συγκεντρώσεων θυμίζει το ναζιστικό παρελθόν της χώρας.

«Γερμανία, δεν έχεις καμία σχέση με την δημοκρατία και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι σημερινές σου ενέργειες δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες της ναζιστικής περιόδου. Όταν το λέμε αυτό ενοχλούνται. Γιατί ενοχλείστε;», είπε ο Ερντογάν σε πολιτική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

Τηρώντας ηπιότερους τόνους, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε πει νωρίτερα ότι δοκιμάζονται οι σχέσεις με την Τουρκία, και ζήτησε την αποφυλάκιση του ανταποκριτή της εφημερίδας WELT, ο οποίος κρατείται σε απομόνωση. Στην κόντρα με την Άγκυρα έχουν μπει επίσης Ολλανδία και Αυστρία.

Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς αποκάλεσε τον Ερντογάν «ισλαμιστή-φασίστα ηγέτη» και ζήτησε οι Τούρκοι πολιτικοί να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Ολλανδία, μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Την απαγόρευση των τουρκικών συγκεντρώσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε και ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: