08 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (8/3/2017)

 

Ελλάδα:Να μειώσει τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών κατά 50% επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας τις αντιδράσεις καθηγητών και δασκάλων.Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η Εθνική Αντιπροσωπεία τιμά σήμερα, Τετάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Επεισόδια σημειώνονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες της Κρήτης, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα. 

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ οι αγρότες επιτέθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας. Συμπλοκές και κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Αθήνα και θεσμοί είναι πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας έως και το 2018, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι έχουν σημειωθεί συγκλίσεις σε ό,τι αφορά «την ουσία των μέτρων και των αντισταθμιστικών μέτρων».

Μετά τον ΑΔΜΗΕ, όπου ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος έδωσαν αναδρομική αύξηση αποδοχών στους εαυτούς τους, μια παρόμοια υπόθεση, στον ΔΕΣΦΑ αποκαλύπτει με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.

Κόσμος:Ο Μπερτράν Ντελανοέ, δήμαρχος του Παρισιού επί 13 χρόνια γύρισε την πλάτη στο κόμμα του, το Σοσιαλιστικό, δηλώνοντας ότι τάσσεται στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το βίντεο ενός νεαρού που παρουσιάζεται ως ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του δικτάτορα της Β.Κορέας που δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο από μια οργάνωση η οποία ισχυρίζεται ότι διέσωσε την οικογένεια μετά τη δολοφονία.

Ένας Ολλανδός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στις γαλλικές Άλπεις από νέα χιονοστιβάδα που σάρωσε το χιονοδρομικό κέντρο του Βαλφρεζί. Άλλοι δύο τουρίστες από την Ολλανδία αγνοούνται. Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό σε χιονοδρομικό κέντρο της Βαλ ντ' Ιζέρ, που είχε αίσιο τέλος για τους σκιέρ.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της αφγανικής πρωτεύουσας, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Ένοπλοι ντυμένοι γιατροί μπήκαν στο χώρο του νοσοκομείου και άνοιξαν πυρ. Το κτίριο βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Δεν έχουν τέλος οι πονοκέφαλοι στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς με τον Φρανσουά Φιγιόν. Η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος για την προεδρία πήρε άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ, το οποίο δεν δήλωσε.

Οικονομία: Αυξάνονται ξανά τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες με την μεγαλύτερη άνοδο να εμφανίζουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης κυρίως λόγω ΕΟΠΥΥ. Πλέον, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου βρίσκονται στα 4,8 δισ. ευρώ.

Νέο μήνυμα για το χρέος της Ελλάδας, καθώς και για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, έστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης CSIS Smart Women. Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, στις 15.00 οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. 

Με διάχυτη την αισιοδοξία ότι στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει τα μέτρα για το 2019.

Εικόνα χάους εμφανίζει ο ΕΦΚΑ δύο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του. Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αναζητούν τα στοιχεία τους τα οποία έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να περιμένουν ώρες σε ουρές, καθημερινό φαινόμενο στις υπηρεσίες του νέου υπερταμείου ασφάλισης.

«Το staff level agreement θα έχει συμφωνηθεί έως τις 20 Μαρτίου» δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, έχει «κλείσει» το δημοσιονομικό κομμάτι και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018.

Αθλητισμός: Δύο ακόμα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League θα κριθούν σήμερα, Τετάρτη. Η Μπαρτσελόνα θέλει ένα μικρό θαύμα για να ανατρέψει την ήττα με 4-0, στο πρώτο ματς στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Παράλληλα μεγάλη μάχη θα γίνει στη Γερμανία και στο ματς Ντόρτμουντ-Μπενφίκα.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Γιάννη Βρέντζου, σε μια αναλυτική παρουσίαση όλων των οικονομικών στοιχείων του συλλόγου.«Ακατανόητη και σκανδαλώδη», χαρακτήρισε ο Αρσέν Βεγκέν την παρουσία του Ελληνα διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου, στην ήττα (1-5) της Αρσεναλ από την Μπάγερν.

Σε διάστημα δύο εβδομάδων η Μπάγερν «παρέσυρε» για δεύτερη φορά την Άρσεναλ. Μετά το 5-1 στο Μόναχο, οι Βαυαροί συνέτριψαν με το ίδιο σκορ τους «κανονιέρηδες» και μέσα στο Λονδίνο παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 17 Μαρτίου στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν. 

Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, η Νάπολι αν και είχε στριμώξει τη Ρεάλ για περίπου μία ώρα και το σκορ ήταν 1-0, τελικά, η συνέχεια ανήκε στον Σέρχιο Ράμος που στο 51' και το 57' (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Μέρτενς) καθάρισε για τη «βασίλισσα» στο «Σαν Πάολο». Το τελικό 1-3 σημείωσε ο Μοράτα στο 90'΄.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: