13 Μαρτίου, 2017

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;

 

Το Ποτάμι δεν είναι ένα κλασικό κόμμα, μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη παρέα. Γι΄ αυτό το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση για τα τρία χρόνια ύπαρξης του κατέφθαναν οικογένειες με παιδιά και φιλικές συντροφιές. 

Δεν υπήρχαν ούτε καρέκλες επισήμων που ούτως ή άλλως θα ήταν αχρείαστες αφού οι επίσημοι ήταν μόλις τέσσερις: Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος  Καμίνης. Η εκδήλωση ανήκε στα μέλη του Ποταμιού και όχι στα στελέχη και τους βουλευτές του που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στον κόσμο και χαιρετούσαν σαν να υποδέχονταν σε ένα ευρύχωρο σαλόνι τους καλεσμένους τους.

Το Ποτάμι είναι ένα μικρό κόμμα, με χαλαρή οργάνωση βασισμένη στον εθελοντισμό. Τα μέλη του όμως μοιράζονται κοινές απόψεις και το έδειξαν στα σημεία που χειροκροτούσαν τον Σταύρο Θεοδωράκη: ‘Οταν χαρακτήρισε τους ποταμίσιους Κίνημα χωρίς κομματικό δίπλωμα που ήρθαν να κάνουν αυτό που ευχαριστούσε την ψυχή τους, όταν είπε ότι χώρα ναυάγησε γιατί προδόθηκε από τα κόμματα της και όταν έριχνε καρφιά προς την Φώφη Γεννηματά.

Δεν είναι μόνο θέμα αρχηγού, το Ποτάμι δεν επιθυμεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.  Είναι άλλος κόσμος ο οποίος κάθισε και παρακολούθησε με ενδιαφέρον για περίπου δύο ώρες την ομιλία του Γιώργου Γραμματικάκη.

Tην παρουσίαση των εννέα ψεμάτων που πιστεύουν οι Ελληνες από την Αντιγόνη Λυμπεράκη,  και μια εκπομπή τύπου «Πρωταγωνιστές» για την μετα-αλήθεια την οποία παρουσίασε η Ρίκα Βαγιάνη (στο ΠΑΣΟΚ θα είχαν φύγει από την αίθουσα και θα έκαναν πηγαδάκια στους διαδρόμους).  Μετά ανέβηκε στο βήμα ο κ. Θεοδωράκης.

Το Ποτάμι είπε είναι ένα Κίνημα λογικής και ένας αγώνας χωρίς τέλος. «Κάναμε λάθη», «πολεμηθήκαμε άγρια» είπε στην αρχή της ομιλίας του. Πριν ανεβεί στο βήμα του ομιλητή έπαιξαν τα σποτάκια της καμπάνιας του Ποταμιού.

Σε ένα από αυτά «η ξιπασμένη», μια κυρία με λαμέ και πέρλες στον λαιμό, λέει ότι είναι κόρη πολιτικού και ότι στο σπίτι τους έτρωγαν έπιναν και έκαναν τους ανασχηματισμούς. 

Όταν το είδαν στο ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι αναφέρεται στην Φώφη Γεννηματά, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Ποτάμι, από εκεί τους απάντησαν ότι το σποτ έχει μια «δεξιά» πρωταγωνίστρια. Το Σάββατο ο κ. Θεοδωράκης έδωσε την δική του απάντηση χωρίς να αναφερθεί προσωπικά, οι αιχμές ωστόσο ήταν σαφείς:

«Κάποιοι συντηρητικοί του κέντρου αλληθωρίζουν το τελευταίο διάστημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ», «πολλοί παίρνουν νερό από το Ποτάμι»,   «είναι ίσως το στερητικό σύνδρομο των υπουργείων. Εμείς όμως δεν θα προδώσουμε, αυτούς που μας πίστεψαν. Θα επιμείνουμε στις συνεργασίες, με βάση μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, η οποία δεν περιλαμβάνει και δεν απευθύνεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Καθαρές διαχωριστικές γραμμές: όχι συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – του απένειμε το χρυσό βατόμουρο για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και υπογράμμισε ότι τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε χέρια καιροσκόπων- όχι  στην καταστροφική λύση της αυτοδυναμίας που διαλαλούν κάποιοι στη ΝΔ. Και ένα κάλεσμα συμμαχίας των μεταρρυθμιστών. ” 

Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη συμμαχία των δυνάμεων του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης. Ξέρω ότι οι λέξεις έχουν κακοποιηθεί, αλλά θα τις πάρουμε πίσω και θα τις ενισχύσουμε, με το πραγματικό τους περιεχόμενο. Οι εκσυγχρονιστές πρέπει να πάψουν να κρύβονται! Και αυτό ίσως ήταν το λάθος τους, τις περασμένες δεκαετίες. Δεν παραμέρισαν τους λαϊκιστές. Συνυπήρξαν μαζί τους!”, σημείωσε.

Και επειδή το Ποτάμι είναι Ποτάμι μετά από όλα αυτά ακολούθησε πάρτι ενώ έξω από τον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε καντίνα με «βρώμικο» για τους πεινασμένους και τους ξενύχτηδες.  





 


Δεν υπάρχουν σχόλια: