14 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (14/3/2017)

 

Ελλάδα:Καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον Ασπρόπυργο. Είχε προηγηθεί σήμα της Τροχαίας για έλεγχο σε Ι.Χ. στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τον Ασπρόπυργο, όπου το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο.

Τάραξε τα νερά η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, καθώς κλονίζει το αφήγημα του Μαξίμου για τα αντίμετρα και ταυτόχρονα ανακινεί σενάρια ψήφισης της συμφωνίας από αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τι σημαίνει η παρέμβαση αυτή;

Αλαλούμ στα σχολεία και ντόμινο εξελίξεων στον χώρο των εκπαιδευτικών προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Νόμος 4327/15 των Αριστείδη Μπαλτά και Τάσου Κουράκη για τον διορισμό σχολικών διευθυντών.

Μια νέα πληροφορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ταυτότητα του οδηγού του αυτοκινήτου που στάθμευσε δίπλα στο πάρκινγκ του τραγικού δυστυχήματος ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας (στο ύψος του Ύπατου Θήβας).

«Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αστόρια» του Ηρακλείου.

Κόσμος:Μετά την κατακραυγή, ακόμα και από κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, το επιτελείο Τραμπ αλλάζει τακτική στην υπόθεση της δήθεν παρακολούθησης των τηλεφώνων του νέου προέδρου από τον Ομπάμα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, εξήγησε ότι ο Τραμπ δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στον προκάτοχό του.

Βαρύ ατόπημα χαρακτήρισε η Άγκυρα την απόφαση της ΕΕ να συνταχθεί με την Ολλανδία (χώρα-μέλος της) στο ζήτημα που προέκυψε με τους Τούρκους υπουργούς. Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις υψηλού επιπέδου, με την Ολλανδία.

Η εφημερίδα Die Welt υποστηρίζει κάτι που δεν γνώριζαν ούτε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28, όταν πριν από ένα χρόνο υπέγραφαν στις Βρυξέλλες, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

O Φεβρουάριος υπήρξε ασυνήθιστα μαλακός για τους κατοίκους των βορειοανατολικών Πολιτειών, όπως οι ίδιοι οι Αμερικανοί διαπίστωσαν. Τα χειρότερα όμως ήρθαν τον Μάρτιο με την «Stella» να φέρνει δριμύ ψύχος και χιόνια. Τόσο κρύο που και η Μέρκελ ακύρωσε τη συνάντησή της με τον Τραμπ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να περικόψει πάνω από τον μισό προϋπολογισμό που δίνει η χώρα σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οικονομία:Στα... αζήτητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 180 με 200 χιλιάδες κατοικίες ενώ, αν προστεθούν και τα προς ενοικίαση ακίνητα που είναι άδεια, ο αριθμός μπορεί να φτάσει στα 500 χιλιάδες διαμερίσματα. Το ίδιο συμβαίνει στα γραφεία και καταστήματα, καθώς έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί χιλιάδες επιχειρήσεις.

Εκκαθαριστικά δύο ταχυτήτων θα προκύψουν φέτος μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όσοι δηλώσουν εισοδήματα έως 32.000 ευρώ θα διαπιστώσουν μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Σημαντικές επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 32.000 ευρώ.

Σε ζώνη υψηλού κινδύνου εισέρχεται εκ νέου η ελληνική οικονομία, όπως υποδεικνύει η αύξηση της ενίσχυσης των τραπεζών από τον Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) της Τραπέζης της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να υποκρύπτει δραματικά χαρακτηριστικά εάν δεν λήξει σύντομα το σίριαλ διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Η Ισλανδία ήρε τους υπόλοιπους περιορισμούς κεφαλαίων, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς σε νοικοκυριά και εταιρείες και θέτοντας τέλος σε πάνω από οκτώ χρόνια ελέγχων κεφαλαίων που τέθηκαν σε ισχύ ενώ κατέρρεαν οι τράπεζές της στην οικονομική κρίση του 2008.

Εκπρόσωπος της Fraport επιβεβαίωσε σήμερα ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάληψης της διαχείρισης των 14 αεροδρομίων στην Ελλάδα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα».

Αθλητισμός:Δύο ακόμα εισιτήρια κρίνονται σήμερα, Τρίτη, για την 8άδα τυ Champions League. H Λέστερ υποδέχεται στην έδρα της τη Σεβίλλη, στη ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία, ενώ η Γιουβέντους έχει μεγάλο προβάδισμα καθώς οι πρωταθλητές Ιταλίας επικράτησαν 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο, στο «Ντραγκάο».

Με τον Κώστα Μήτρογλου να βρίσκει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, η Μπενφίκα διέλυσε με 4-0 τη Μπελενένσες στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 25ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ταπεινώθηκε για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν μπροστά στους οπαδούς της Τσέλσι που τον λάτρευαν στο παρελθόν, αλλά ο ίδιος δήλωσε πως παραμένει ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Μουρίνιο, νικητής επτά μεγάλων τροπαίων κατά τη διάρκεια δύο περιόδων του στο Stamford Bridge, έχασε 1-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια θυελλώδη προημιτελικό στο FA Cup. Παλικαρίσιο βαθμό στη Λιβαδειά πήρε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Λεβαδειακό (1-1), στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Βασιλείου στο 58΄ έδωσε προβάδισμα στους Βοιωτούς, αλλά στο 68΄ ο Μανιάς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από το 73' οι Αρκάδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ιγκλέσιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: