13 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (13/3/2017)

 

Ελλάδα:Διπλή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων της Βίλας Ζωγράφου και του Δρακοπούλιου Αιμοδοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Περίπου 130 πρόσφυγες μεταφέρονται στο Αλλοδαπών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές.

Δωρεάν ένταξη και συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από τριών χρόνων και άνω προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα μέτρα και αντίμετρα που θα επιφέρουν τη λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία.

Φωτιά εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Περαία, έξω από τη Θεσσαλονίκη. «Να αποτρέψουμε την εξασθένηση των ευρωπαϊκών πολιτικών της συνοχής και της σύγκλισης» καλεί ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», με αφορμή τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο «τυχαίος» τρόπος που ο 30χρονος ειδικός φρουρός επέλεξε, από τον δρόμο, και σταμάτησε το «μοιραίο» ταξί αποτελεί το κλειδί των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για την εξακρίβωση των κινήτρων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Κόσμος:Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός των ιρακινών δυνάμεων -με τη συνδρομή των ΗΠΑ- σε βάρος των τζιχαντιστών που ελέγχουν από το 2014 τη Μοσούλη. Σύμφωνα με Αμερικανό στρατηγό, «οι τελευταίοι του ISIS θα πεθάνουν εντός της πόλης», αφού δεν υπάρχει πλέον τρόπος να φύγουν από αυτήν.

Πρωτοφανής τραγωδία συγκλονίζει την Αργεντινή, καθώς δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, στη συναυλία του διάσημου στη χώρα μουσικού Ίντιο Σολάρι. Η μικρή πόλη και ο εξίσου μικρός χώρος κατακλύστηκαν από τουλάχιστον 300 χιλιάδες ανθρώπους. Το ποδοπάτημα έμοιαζε μοιραίο.
  
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για την απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας και δήλωσε ότι ελπίζει σε μία «αποκλιμάκωση» της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στη Χάγη και την Αγκυρα.

Μία «σκληρότερη στάση» απέναντι στην Τουρκία, όπως επίσης την αυστηρή εξέταση ενδεχόμενων παράνομων διπλών υπηκοοτήτων Τούρκων στην Αυστρία και την άμεση αφαίρεση της αυστριακής υπηκοότητας, ζήτησε σε συνέντευξη του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Δύσκολη, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας εξαιτίας της διαμάχης για την καμπάνια τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύλληψη του τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία.

Οικονομία:Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των είκοσι ισχυρότερων χωρών στον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου στο Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας

Με τους καλύτερους οιωνούς αρχίζει τον επόμενο μήνα η φετινή τουριστική χρονιά, η οποία αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον σε επίπεδο αφίξεων, ενώ και οι τουριστικές εισπράξεις προβλέπεται να υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ.

Το εργασιακό εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι στην υπό διαμόρφωση επώδυνη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, ώστε να κλείσει η πολύπαθη δεύτερη αξιολόγηση. Από κοντά και το θέμα της ΔΕΗ, ενώ μεγάλη είναι η απόκλιση και στα λεγόμενα αντίμετρα. Στις τηλεδιασκέψεις η ελπίδα για σύγκλιση, ενώ η συμφωνία πάει για Απρίλιο.

Σε τέλμα βρίσκονται 150.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη. Μάλιστα, πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν τη σύνταξή τους, αφού η διάρκεια αναμονής φθάνει και τα τρία χρόνια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ισλανδίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι την ερχόμενη εβδομάδα αίρονται οι εναπομείναντες περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που βρίσκονται σε ισχύ από την οικονομική κρίση του 2008.

Αθλητισμός: Με ηγέτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 24αγωνιστικές.

Ο Αργεντινός σκόραρε στην αρχή (1') και το τέλος (85') της αναμέτρησης ένα... διαστημικό γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες από το 53' λόγω αποβολής του Μαλεζά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Χρήστος Αραβίδης στην επανεμφάνισή του μετά από τρεις μήνες.

Τα δύο γκολ του Σέρχιο Αραούχο (1', 85') και ένα του Αραβίδη στο 91' υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0) στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Με 10 ο κάκιστος ΠΑΟΚ από το 53’ λόγω σωστής αποβολής του Μαλεζά. Κατά τ' άλλα, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε σχετικά άνετα το εμπόδιο του Ατρομήτου στο «Καραϊσκάκη» (Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0) και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών που μετρούσε στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο Πλατανιάς επικράτησε της Βέροιας (Πλατανιάς - Βέροια 1-0) και βλέπει με αισιοδοξία την πόρτα των play off. Νωρίτερα, η Κέρκυρα πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ξάνθη (Κέρκυρα - Ξάνθη 1-0).

Πολύ δύσκολα και με ανατροπή, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Μπέρνλι στο «Ανφιλντ» και απέφυγε μια οδυνηρή απώλεια στην προσπάθειά της να κατακτήσει μια θέση στην τετράδα.

Το γκολ της ισοφάρισης από τον Βαϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και επέτρεψε στους «κόκκινους» να μπουν με πολύ μεγαλύτερη άνεση στο δεύτερο 45λεπτο.

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε πανηγυρικά την Τετάρτη στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού συνέτριψε 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και ανέτρεψε την ήττα της με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Όμως, οι Καταλανοί βίωσαν μια ανώμαλη... προσγείωση, καθώς ηττήθηκαν 2-1 από τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει δύο αγώνες λιγότερους από τους «μπλαουγκράνα», «καραδοκεί» για να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή.




Δεν υπάρχουν σχόλια: