01 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1/3/2017)

 

Ελλάδα:Δεκαπέντε γενικές κατηγορίες χρήσεων γης οι οποίες καλύπτουν τον αστικό και γεωργικό χώρο προβλέπει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εγκατάσταση δομής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (μέχρι 300 άτομα) σε περιοχές γενικής κατοικίας. Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας πραγματοποιείται το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και θα απευθύνουν ομιλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ποδαρικό με ταλαιπωρία έκανε ο Μάρτιος για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, που χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους. Η 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν περισσότεροι οδηγοί στους δρόμους.

Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών σημειώθηκε στις 9:10 το πρωί της Τετάρτης στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό της βάθος ήταν 10χλμ.

Νεκροί εντοπίστηκαν από λιμενικούς οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το βράδυ της Τρίτης. Oι τρεις άνδρες ηλικίας 72, 67 και 64 χρονών βρέθηκαν σε βραχώδη περιοχή στο Πρασονήσι.

Κόσμος:Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες άνθρωποι επιχείρησαν να φτάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη. Η Frontex κατηγορεί τις οργανώσεις που τους διασώζουν ότι στηρίζουν διακινητές. «Κυνισμός», αντιτείνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η κατηγορία δεν είναι και τόσο καινούργια.

Μετά την απαγόρευση του ισλαμιστικού συλλόγου «Φούσιλετ 33», η γερμανική αστυνομία διενήργησε την Τρίτη έρευνες σε περισσότερα από 20 χώρους ισλαμιστών στο κρατίδιο του Βερολίνου. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έκλεισαν ένα συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους κατόχους διαβατηρίων της Ουκρανίας. Σε ελαφρώς χαμηλότερους τόνους κινήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου. 

Υποσχέθηκε αναβίωση του αμερικανικού πνεύματος και μεγαλείου, επενδύσεις και δουλειές σε Αμερικανούς και απέλαση των παρανόμων, για την ασφάλεια και την ευημερία όλων.

Οικονομία:Πριν από 70 χρόνια ιδρύθηκε το ΔΝΤ. Από την 1η Μαρτίου του 1947 όμως έχουν αλλάξει πολλά στη διαχείριση των παγκόσμιων οικονομικών κρίσεων. Ενισχύονται πλέον οι σκέψεις για σύσταση περιφερειακών ταμείων.

Με το... «αριστερό» ξεκίνησε ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ολονυχτία, η διαπραγμάτευση διακόπηκε νωρίτερα το βράδυ, χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις από ελληνικής πλευράς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ (3,5 δισ. ευρώ).Δεν διαφοροποιούνται οι ενεργειακές ισορροπίες στην περιοχή και ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ για απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία. 

Το μήνυμα αυτό έστειλε από την Αθήνα η Ρόμπιν Ντάνιγκαν, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδια για τη διπλωματία των ενεργειακών πόρων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2018, νωρίτερα απ' ό,τι θα ήθελε η κυβέρνηση, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας, μαζί με τις υπόλοιπες απαιτήσεις του, τον πήχη των δυσκολιών για την επίτευξη συμφωνίας.

Το πρώτο Γραφείο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) εγκαινιάζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο κεντρικό κτίριο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σήμερα Τετάρτη.

Αθλητισμός:Ωρα ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Kυπέλλου Ελλάδας, Σήμερα, Τετάρτη, διεξάγονται οι αναμετρήσεις του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό και της ΑΕΚ με τον Πλατανιά. 

Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα μετά το 4-0 της Τρίπολης, ενώ στο ΟΑΚΑ είναι όλα ανοιχτά μετά το 0-0 της Κρήτης. Σούπερ Μήτρογλου οδηγεί την Μπενφίκα στον 36ο τελικό της στο Κύπελλο Πορτογαλίας.

Ο Ελληνας επιθετικός, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σημείωσε και τα δύο γκολ στην εκτός έδρας νίκη (1-2) της Μπενφίκα απέναντι στην Εστορίλ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο, αλλά και κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Για προπηλακισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά και απόπειρα βιαιοπραγίας από εύσωμους συνοδούς, κάνει λόγο ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τη δίκη του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και καταγγέλουν τον παράγοντα των Πειραιωτών ότι επιτέθηκε φραστικά στον αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού». «Είναι εθισμένοι στη γελοιότητα», η απάντηση Καραπαπά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: