11 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (11/3/2017)

 

Ελλάδα:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μαρτίου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Λυκαβηττό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει το Σάββατο από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός «Μοναστηράκι» του Μετρό λόγω συγκέντρωσης. Ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός για όσο απαιτηθεί και στο διάστημα αυτό οι συρμοί θα διέρχονται δίχως να κάνουν στάση.

Κλειστός θα είναι από τις 10.30 σήμερα, Σάββατο, ο σταθμός του μετρό Mοναστηράκι λόγω συγκέντρωσης, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ. Συνελήφθη για τον φόνο του 52χρονου οδηγού ταξί στην Λεύκη Καστοριάς 30χρονος ειδικός φρουρός. 

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 30χρονος αστυνομικός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές. Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό της Αθήνας. 

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου θα είναι κλειστοί οι σταθμοί Αιγάλεω (γραμμή 3) και Ανθούπολη (γραμμή 2). Η «Ανθούπολη» κλειστή και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Κόσμος:Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και των μεταναστών, καθώς και πολίτες κατά του νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, παρά την απόρριψη από ομοσπονδιακό δικαστή του αιτήματος για προσωρινή αναστολή της ισχύος του διατάγματος.

Έξι χρόνια πριν, στις 11 Μαρτίου 2011, η Ιαπωνία σείστηκε από τον σεισμό των 9 βαθμών που χτύπησε ανατολικά του Σεντάι, στο Νησί Χονσού. Η διάρκειά του σπάει τα ρεκόρ, κρατώντας πέντε εφιαλτικά λεπτά. Οι εικόνες που ακολούθησαν, σοκαριστικές.

Στο τέλος εκείνης της ημέρας άρχισαν να έρχονται τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Τις επόμενες ημέρες αποκαλύφθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή που έχει καταγραφεί μετά το Τσερνόμπιλ το 1986. 

Απειλεί πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία. Ο λιμός είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή από το 1945, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ζήτησε την άμεση παροχή πόρων στις χώρες αυτές». «Για να είμαι ακριβής χρειαζόμαστε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούλιο» είπε.

Η παραδοσιακή «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει πλέον στην ιστορία: Η ΕΕ αποφάσισε να την καταργήσει, τουλάχιστον στις Συνόδους Κορυφής που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει μια νέα, «σύγχρονη» μορφή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση των προηγούμενων μηνών, δήλωσαν με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, και προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Οικονομία:Στην κρίση του ευρώ με αφορμή το ενδεχόμενο ενός «κακού» σεναρίου για τη Γαλλία, την Ολλανδία ή την Ιταλία αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στο τεύχος του Σαββάτου.

Κατηγορηματικός πως η εταιρεία που θα επιλέξει η ΔΕΗ με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.  «H ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις» και «δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας» τόνισε.

Το ΔΝΤ κινείται στην κατεύθυνση εκ νέου συμμετοχής του σε ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των συζητήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ταμείο είναι έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα ένα μικρότερο δάνειο, 3-6 δισ. δολάρια. Αποστάσεις του Ταμείου από το δημοσίευμα.

Οι παγκόσμιες προσπάθειες για τη δημιουργία αγοράς ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης (growth-linked bonds), που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή κρίσεων χρέους, σκόνταψαν, επειδή καμία από τις πλουσιότερες χώρες που στήριζαν την κίνηση αυτή δεν θέλει να είναι η πρώτη που θα εκδώσει τέτοιους τίτλους, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Αλλαγές που θα βοηθήσουν πολλές επιχειρήσεις να ανασύρουν από τα συρτάρια τους επενδυτικά σχέδια που χρονίζουν ανολοκλήρωτα, έχοντας υπαχθεί στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αθλητισμός:Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Μίλαν στο Τορίνο, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής στην Ιταλία, αλλά το έκανε με αμφισβητούμενο τρόπο. Όπως και στο εκτός έδρας ματς με τη Ρεν, έτσι κι εντός με την Καέν ο Τάσος Δώνης ξαναχτύπησε...

Με το γκολ του 20χρονου μεσοεπιθετικού στο 77΄ η Νις «έσωσε την παρτίδα» με την Καέν κι ενώ έχανε 0-2, ισοφάρισε μέσα σε οκτώ λεπτά στο τελευταίο 20λεπτο και πήρε το βαθμό (2-2).

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) κινδυνεύει να πληρώσει επιστροφή έως και 25 εκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα ενός ζητήματος που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η χώρα το 2006, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Το ντέρμπι των «δικέφαλων» στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League. Και οι δύο ομάδες θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας και η αναμέτρηση τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα και βρίσκεται στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη, όπως και ο Μάρκους Μπεργκ, που ξεπέρασε την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε στα μέσα της εβδομάδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: