18 Φεβρουαρίου, 2017

YΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΚΙΜ «ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΦΑΡΣΑ»

 

Μία γυναίκα από την Ινδονησία που συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ-ναμ, ετεροθαλή αδελφού του δικτάτορα της Β.Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, νόμιζε ότι συμμετείχε σε τηλεοπτικό σόου με φάρσες, είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ινδονησίας.

Ο Τίτο Καρνάβιαν είπε σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος πληροφορίες από τις Αρχές της Μαλαισίας -υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ-ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ- ότι η 25χρονη που συνελήφθη έλαβε χρήματα για να συμμετάσχει σε φάρσες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη και μία άλλη γυναίκα έπρεπε να πείσουν άνδρες να κλείσουν τα μάτια τους και στη συνέχεια τους έριχναν νερό στο πρόσωπο. «Αυτό το έκαναν τρεις ή τέσσερις φορές και τους έδωσαν μερικά δολάρια. Στον τελευταίο στόχο, τον Κιμ Γιονγκ-ναμ, φέρεται να υπήρχαν επικίνδυνες ουσίες μέσα στον ψεκαστήρα» είπε ο Καρνάβιαν. 

«Εκείνη δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας από φερόμενους ξένους πράκτορες» πρόσθεσε ο ίδιος.  Οι πληροφορίες του Καρνάβιαν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Η οικογένεια της 25χρονης Σίτι Αϊσγιά δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός της εμπλοκής της κοπέλας στην υπόθεση και έκανε λόγο για μία μητέρα που είχε ταξιδέψει στη Μαλαισία για δουλειά. 

Ο 26χρονος σύντροφός της συνελήφθη από την αστυνομία την Πέμπτη, ενώ οι Αρχές αναζητούν και άλλα άτομα που πιθανώς να εμπλέκονται στην υπόθεση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: