19 Φεβρουαρίου, 2017

TI ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;

 

H Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να κάνει μία αρχηγική εμφάνιση σήμερα μήπως και πείσει το γερμανικό ακροατήριο να την εμπιστευτεί ξανά στις εκλογές που θα έχει η χώρα σε λίγους μήνες. Απευθύνθηκε στη Μόσχα και μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στις σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ.

«Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε η Μέρκελ στην ομιλία της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Συνέχισε τονίζοντας πως το ίδιο το Ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Μην ξεχνάτε πόσοι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι από την Τουρκία υπάρχουν στη Γερμανία.

Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024, δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη διάσκεψη.

Τέλος η Μέρκελ μίλησε και για τις κυβερνοεπιθέσεις και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και επιτέθηκε στο Κρεμλίνο. «Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας», δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων.

«Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας», πρόσθεσε.


 


Δημοσίευση σχολίου