23 Φεβρουαρίου, 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ SITE ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

 

Ηλεκτρονικό «μπλόκο» μπήκε σε site παράνομης παροχής τυχερών παιχνιδιών μετά από έρευνα και ενέργειες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Αρχικά, η αρμόδια διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), αρμόδιας για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιχνιδιών.

Η Ε.Ε.Ε.Π. επιβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργούσε χωρίς άδεια. Έτσι προστέθηκε στην τελευταία έκδοση του Καταλόγου μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (blacklist). Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την προσοχή στους πολίτες για την συμμετοχή τους σε ιστοτόπους στοιχημάτων που δεν είναι νόμιμοι, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει ότι«όσοι ιστότοποι είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist, τους επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Οι δε πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο. Με αφορμή τα προαναφερόμενα εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στο κοινό:

-να μην συμμετέχουν σε τυχερά παίγνια μέσω παρένθετων φυσικών ή νομικών προσώπων, διότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα παραπλάνησης και απάτης,

-να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και

-να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της Blacklist που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: