21 Φεβρουαρίου, 2017

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ I.K. ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΥΡΙΑ

 

Aιφνιδιαστική επίθεση κατά μετριοπαθών ανταρτών εξαπέλυσαν χθες ομάδες Σύρων μαχητών που συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν, όπου συναντώνται τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ισραήλ.

Οι μαχητές κατέλαβαν αρκετά χωριά και μια μεγάλη κωμόπολη. Ειδικότερα, αντάρτες ανέφεραν πως οι μαχητές επέκτειναν τον έλεγχό τους σε μια περιοχή που σχηματίζει φυσικό φράγμα μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, όπου ρέει ο ποταμός Γιαρμούκ, αφού κατέκλυσαν την Τσελ, την Σαχέμ αλ Γκολάν, την Άντουαν και την Τελ Τζαμούα.

Οι μαχητές εξαπέλυσαν μια εκτεταμένη επίθεση την αυγή από τον θύλακά τους στις πόλεις Τζάμλα, Άιν Ζάκαρ Νάφα και Αλ Σάζρα, αναπτύσσοντας δεκάδες τεθωρακισμένα και αρκετές ερπύστριες για να κατακλύσουν τα γειτονικά χωριά.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε στέλεχος των ανταρτών οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν από τουλάχιστον δύο χωριά (Τζιλίν και Χιτ) μετά από αντεπίθεση από τις ομάδες του Νότιου Μετώπου, μια συμμαχία ομάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, η οποία συντονίζει επιχειρήσεις από ένα κοινό διοικητικό κέντρο στην Ιορδανία.

Δυνάμεις του στρατού της Ιορδανίας παρατάχθηκαν κατά μήκος των συνόρων σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με ιορδανική πηγή ασφάλειας, ενώ κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως άκουσαν τον ήχο των όλμων από τις μάχες στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στις αρχές του μήνα, η αεροπορία της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον των μαχητών στην περιοχή, καταστρέφοντας μια αποθήκη πυρομαχικών, ένα εργοστάσιο παραγωγής παγιδευμένων αυτοκινήτων και στρατώνες.

Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη από έκρηξη νάρκης κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους που κατευθυνόταν προς τη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, τα οποία επικαλούνται τον ρωσικό στρατό.

«Στις 16 Φεβρουαρίου, η έκρηξη νάρκης που πυροδοτήθηκε από απόσταση προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων Ρώσων στρατιωτών. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν, οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τους σώσουν», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι το όχημά τους αποτελούσε μέρος αυτοκινητοπομπής του συριακού στρατού που κατευθυνόταν στη Χομς και έγινε στόχος κοντά στην αεροπορική βάση Τίγιας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: