25 Φεβρουαρίου, 2017

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΕΡΙ GREXIT ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ

 

Σκληρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο κατηγορεί επί της ουσίας ότι κάνει προεκλογικό αγώνα σε βάρος της Ελλάδας, ασκεί η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως οι απειλές Σόιμπλε περί Grexit δεν βοηθούν και καλεί τους δανειστές να βρουν τα μέσα, ώστε η Ελλάδα να μην χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα.

«Όταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει στους Έλληνες ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη δεν βοηθάει και πολύ. Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο εάν όλοι επικεντρώνονταν στην ουσία αντί να κάνουν προεκλογικό αγώνα», γράφει η Suddeutsche Zeitung.

Αναφέρεται, μάλιστα, στις δοκιμασίες που περνάει ο ελληνικός λαός, επισημαίνοντας: «Η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει κουραστεί από τις μακροχρόνιες διαφωνίες ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.

Η καθημερινότητά τους πλήττεται από τη μεγάλη ανεργία, τους αυξανόμενους φόρους και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Κυρίως οι νέοι είναι απογοητευμένοι και εγκαταλείπουν τη χώρα».

Η εφημερίδα του Μονάχου προειδοποιεί πως «η κρίση στην Ελλάδα αναζωπυρώνεται» και υπογραμμίζει πως: «Τώρα απαιτείται περιορισμός των ζημιών».

Οι δανειστές, υπογραμμίζει «θα πρέπει να βρουν τα μέσα ώστε η Ελλάδα να μην χρειαστεί ένα τέταρτο πρόγραμμα», παρά τις διαφωνίες τους και καταλήγει λέγοντας:

«Εάν η Ελλάδα καταφέρει αυτόν τον χρόνο να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και καταργήσει τους ελέγχους κεφαλαίων, θα μπορούσε αυτό το σενάριο να μην πραγματοποιηθεί».

 


Δημοσίευση σχολίου