15 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ

 

Τη δέσμευσή του ότι ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, μετέφερε σε Γερμανούς επιχειρηματίες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, είχε συνάντηση  χθες με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο. Αυτή διήρκεσε 70 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς μετά να γίνουν δηλώσεις από κάποια πλευρά.

Έπειτα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με περίπου 30 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, στους οποίους τόνισε πως το ζητούμενο είναι η δυνατότητα να μεγαλώσει ο πλούτος της χώρας, με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και ένα πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων 100 δισ. για τα επόμενα 5 χρόνια.

Όπως είπε μάλιστα, είναι απόλυτα δεσμευμένος και αφοσιωμένος στο πρόγραμμα αυτό, καθώς μετά από 7 χρόνια κρίσης ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, έχοντας καταλάβει πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Εκεί που ξεκίνησε να γιγαντώνεται ο λαϊκισμός, εκεί και θα ηττηθεί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, πως ο ελληνικός λαός θέλει πλέον να ακούσει αλήθειες και πως ο ίδιος έχει το πρόγραμμα και το σχέδιο, αλλά και την ομάδα που μπορεί να το υλοποιήσει.

Όπως είπε, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν δουλειές στη χώρα και μάλιστα επεσήμανε πως η διακυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ έφτασε πολύ κοντά να επιτύχει αυτούς τους στόχους.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έθεσαν τα ζητήματα της γραφειοκρατίας και ζήτησαν ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Θετικά αποτιμά η ΝΔ την επίσκεψη Κυριάκου στο Βερολίνο
Θετική είναι η αποτίμηση που κάνουν στη Νέα Δημοκρατία για τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και απαντούν στις επικρίσεις της κυβέρνησης.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η ΝΔ έχει τονίσει στον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όσο αργεί τόσο περισσότερα μέτρα θα έρχονται.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για δύο σενάρια: είτε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «να σέρνεται η Ελλάδα και να πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος» – ένα σενάριο το οποίο και χαρακτηρίζουν καταστροφικό αλλά και μη αποδεκτό.

Όσον αφορά το τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου και θα αποφασίσουν μετά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από το Μοσχάτο ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα. «Η ευθύνη βαραίνει τον κ. Τσίπρα. Είναι δική του ευθύνη να κρατήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία», αναφέρουν.

Μάλιστα, σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, επισημαίνουν το γεγονός ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση, έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό Κοινοβούλιο δεν είναι καθόλου εύκολη για την Ελλάδα.

Κάτι που φάνηκε και από τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές του CDU, όπου διαφάνηκε να υπάρχει κόπωση, καθώς βουλευτές του επεσήμαναν πως έχουν ακούσει πολλά πράγματα που δεν έχουν υλοποιηθεί.

«Γενικά υπάρχει μεγάλη καχυποψία», σημειώνουν οι γαλάζιες πηγές και υπενθυμίζουν την άποψη της οδού Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια εάν δεν είχε οδηγηθεί σε εκλογές το 2015. «Τώρα φορτωθήκαμε ένα τρίτο πρόγραμμα», είναι η χαρακτηριστική αναφορά τους.

Οι ίδιες πηγές επαναφέρουν την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.

Όπως λένε, «ο κ. Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει από τις επαφές που έχει, πως εκεί που παλιά όλοι έτρεμαν τις εκλογές, τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα. Η κυβέρνηση υπερφορολογεί ό,τι κινείται. Καθυστερεί τα πάντα.

Δεν κάνει τίποτα. Σε ένα τριετές πρόγραμμα είμαστε ένα χρόνο πίσω. Δεν κάνει μεταρρυθμίσεις. Αντίθετα, ξηλώνει μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία».

Παράλληλα, απαντώντας στο γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η ΝΔ τόνισε: «Σε ένα συμφωνούμε με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: Τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο ελληνικός λαός. Αυτόν που φοβάται ο κ. Τσίπρας».

Η Πειραιώς προσθέτει πως «την ώρα που η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην απογοήτευση και η πραγματική οικονομία συνθλίβεται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μία ρεαλιστική και αισιόδοξη πολιτική πρόταση, με αλλαγές στο Κράτος και στην Οικονομία, με λιγότερους φόρους, με αξιοπιστία και διαχειριστική επάρκεια σε όλους τους τομείς».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η πρόταση αυτή παρουσιάζεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό «για να γίνει σε όλους σαφές ότι η αποτυχία του κ. Τσίπρα και της παρέας του δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας» και υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και οι Έλληνες αξίζουν περισσότερα».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί σκληρή επίθεση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ για την επίσκεψή του στη Γερμανία, τον οποίο κατηγορεί ότι, μεταξύ άλλων «…ο κύριος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: