17 Φεβρουαρίου, 2017

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ;

 

Υπογράφηκε πριν λίγες μέρες απόφαση την οποία ,όπως τονίζεται εγκρίνεται και από το ΚΥΣΕΑ, με την οποία κατακυρώνεται η υποστήριξη αλλά και η επαναπιστοποίηση των βλημάτων του οπλικού συστήματος S-300.

Γι’αυτό το λόγο καταφθάνουν και στην Αθήνα Ρώσοι,κάτι που προκαλεί ανησυχία στους Τούρκους. Περίπου 6.500.000 ευρώ,αναμένεται πως θα ειναι το συνολικό κόστος ενώ βάσει νόμου η προμήθεια απαλλάσσεται από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας εισαγωγής και επανεισαγωγής.

Διαβάστε την περιγραφή του συστήματος απο το ΓΕΑ.Το σύστημα Κ/Β S-300 PMU1 είναι Ρωσικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2000. Είναι κινητό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα, σχεδιασμένο να παρέχει κάλυψη στρατευμάτων και ζωτικών εγκαταστάσεων, από αεροπορικές απειλές προερχόμενες από οποινδήποτε τύπο αεροδυναμικού στόχου, καθώς και από βαλλιστικούς ή τακτικού πεδίου μάχης πυραύλους.

Είναι πολυκάναλο, παντός καιρού σύστημα και περιλαμβάνει υποσυστήματα αποκάλυψης και προσδιορισμού στόχων και συμπλέγματα πυραύλων αεράμυνας (μέχρι 4 στο σύστημα). Τα κύρια συγκροτήματα μιας μονάδας πυρός είναι

Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου (Command Post/CP)

Ραντάρ Επιτήρησης (All-Round Surveillance Radar/RSR)

Ραντάρ Ανίχνευσης Τομέα (Sector Scanning Radar/SSR)

Σταθμός Καθοδήγησης Πυραύλων 
(Multi-channel Missile Guidance Station/MMGS)

Εκτοξευτές Πυραύλων (Launchers)

Φορτωτές Εκτοξευτών (Transporter Loader-Launchers/TTL)

Κατευθυνόμενοι Πύραυλοι Α/Ε τύπου 9M82 (Heavy) και 9M83 (Light)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: