26 Φεβρουαρίου, 2017

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

 

Χαμηλή πτήση στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων πραγματοποίησε ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής το απόγευμα της Πέμπτης, σε ένα ακόμη συμβάν που επιβεβαιώνει την έντονη κινητικότητα της γείτονος στο ανατολικό Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν συγκεχυμένες πληροφορίες αρχικά περί υποτιθέμενης πτώσης ελικοπτέρου της ακτοφυλακής πέριξ των Ιμίων και λίγο αργότερα για σημαντική κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και εναέριων μέσων, προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Τα σενάρια περί πτώσης διαψεύστηκαν από πηγές της ελληνικής πλευράς, που τόνιζαν ότι στην περιοχή υπάρχει η συνήθης – τον τελευταίο μήνα – αυξημένη αεροναυτική τουρκική δραστηριότητα, την οποία οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν. Εικόνα από την χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu.

Η όλη κινητικότητα εντάσσεται προφανώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Ερντογάν να δημιουργήσει κέντρα έντασης στο Αιγαίο, που θα τον βοηθήσουν να αυξήσει τη συσπείρωση των πολιτών της Τουρκίας, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: