23 Φεβρουαρίου, 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΖΗΤΑ Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ-ΝΑΜ

 

Τη συνδρομή της Iντερπόλ ζήτησε η Μαλαισία για τον εντοπισμό των τεσσάρων υπόπτων που καταζητούνται σχετικά με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Khalid Abu Bakar.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ-ουν δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, με τους Νοτιοκορεάτες και τους Αμερικανούς να ισχυρίζονται ότι το έγκλημα διέπραξαν πράκτορες της Βόρειας Κορέας.

Την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μια Ινδονήσια και μια Βιετναμέζα, ως ύποπτες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας. Οι γυναίκες αυτές χρησιμοποίησαν δηλητήριο ταχείας δράσης σύμφωνα με τον ίδιο.

Η αστυνομία κρατάει επίσης και έναν άνδρα από τη Βόρεια Κορέα αλλά αναζητά ακόμα επτά άτομα που σχετίζονται με τον φόνο. Οι αρχές θεωρούν ότι τρεις από αυτούς- ένας διπλωμάτης, ένας υπάλληλος των βορειοκορεατικών κρατικών αερογραμμών και ένας άλλος άνδρας- βρίσκονται στη Μαλαισία. 

Οι άλλοι τέσσερις πιθανολογείται ότι έχουν φύγει από τη Μαλαισία στις 13 Φεβρουαρίου, την ημέρα της δολοφονίας. Τέλος ο αρχηγός της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία έχει στείλει επίσημο αίτημα προς την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη χώρα για να ανακρίνει τον διπλωμάτη της αλλά και τον υπάλληλο των κρατικών αερογραμμών της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: