19 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο τοποθεσίες νότια της Μοσούλης στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που εξαπέλυσαν σήμερα για να ανακτήσουν το δυτικό τμήμα της πόλης το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ένας διοικητής.

Ο στρατηγός Αμπντουλαμίρ Γιαράλαχ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως ανακατελήφθησαν οι τοποθεσίες Ατμπάχ και Αλ-Λαζάγκαχ που βρίσκονται επί της οδού που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της Μοσούλης, στη νότια περιφέρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την επίσημη έναρξη της χερσαίας επίθεσης για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης και είχε ζητήσει από τις ιρακινές δυνάμεις να «σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» στη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται ουσιαστικά υπό πολιορκία στη δυτική Μοσούλη, μαζί με 650.000 αμάχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφού οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις τους εκδίωξαν από το ανατολικό τμήμα της πόλης κατά την πρώτη φάση της επίθεσης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

«Η Μοσούλη θα ήταν μια σκληρή μάχη για οποιονδήποτε στρατό στον κόσμο», υποστήριξε σε δήλωσή του ο διοικητής των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων του συνασπισμού αντιστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ.

Ιρακινά αεροπλάνα έριξαν εκατομμύρια προκηρύξεις στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης προειδοποιώντας τους κατοικους ότι επίκειται μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε χθες το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: