20 Φεβρουαρίου, 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;


Κολλημένο με τις καρέκλες τους θέλουν να παραμείνουν τα μέλη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ , αφού φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μια συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.  

«Λάδι στη φωτιά» έβαλαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος εξαπολύει επίθεση στους ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι η σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «ξεθωριάσει» και σημειώνει ότι πρέπει να αναζητηθούν συνεργασίες με τον χώρο του κέντρου, που εκφραστή έχει την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Από τη μεριά της, η  Φώφη Γεννηματά απάντησε λέγοντας ότι «δεν μας αφορούν οι κουτοπονηριές και τα φτηνά κόλπα που εφευρίσκουν για να συγκρατήσουν τη μαζική φυγή των προοδευτικών πολιτών που τους εξαπάτησαν.

Ας αναζητήσουν αλλού άλλοθι για τη διαχείριση του πολιτικού τους αδιεξόδου και της αυξανόμενης κοινωνικής τους απομόνωσης. Και αν κάτι τους «βρωμάει» ας κοιτάξουν δίπλα τους», ενώ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει σαν ενδεχόμενο μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν γίνουν εκλογές, κάτι που συζητιέται αν οι δανειστές εμμένουν για βάναυσα μέτρα, τότε ο  ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να κόψει την ανοδική πορεία της ΝΔ και ο μόνος τρόπος είναι ένα άνοιγμα προς την κεντροαριστερά.

Όλα αυτά, όμως, έχουν ήδη προκαλέσει κύματα αντιδράσεων στους ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να σημειώνει για όσα είπε ο κ. Φίλης: «Εγώ θέλω απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μας πούνε τι θέλουν, διότι έχουμε ρίξει πολλή δουλειά και ιδρώτα. 

Δεν θα ήθελα να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το υπονοούμενο.Οι δηλώσεις Φίλη έχουν προκαλέσει «προβληματισμό ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και, πριν κάνω αυτές τις δηλώσεις, ήρθα σε συνεννόηση με τον Πάνο (σ.σ. Καμμένο) και του είπα, δεν γίνεται. 

Δεν ανέχομαι να ξαναμπώ και να τους κοιτάω στα μάτια μέσα στο Κοινοβούλιο και να ξέρω ότι δεν με θέλουν. Η δήλωση Φίλη με προσβάλλει πάρα πολύ ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, αλλά και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που έχουμε στηρίξει την κυβέρνηση και έχουμε βάλει πλάτη. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η σιγή αυτές τις μέρες και δεν ξέρω βέβαια αν κατάλαβε και ίδιος τι είπε. Εδώ γίνεται χαμός με την αξιολόγηση και εμείς ασχολούμαστε με τα βρώμικα του Φίλη».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: