24 Φεβρουαρίου, 2017

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ένα θρίλερ στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης με πρωταγωνιστές δύο Τούρκους στρατιωτικούς που ήταν καταζητούμενοι στη χώρα τους.

Οι δύο κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση για συμμετοχή τους σε σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Ένας εξ αυτών συμμετείχε στην αποκαλούμενη «ομάδα δολοφονίας« που μετέβη με τρία ελικόπτερα το βράδυ του πραξικοπήματος στη Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε ο Ερντογάν, με σκοπό να τον συλλάβει.

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές. Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί φέρονται να παραδέχτηκαν ότι ανήκαν στην αποκαλούμενη «ομάδα δολοφονίας» του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα ονόματα που έδωσαν οι δύο ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Προ ημερών ξεκίνησε στην πόλη Μούγλα της δυτικής Τουρκίας η δίκη 47 ατόμων που κατηγορούνται από τις αρχές για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Οι 37 από τους κατηγορούμενους είναι στρατιωτικοί, ενώ τρία άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης δικάζονται ερήμην.

Το ένα εκ των τριών ατόμων είναι ο γνωστός ιεροκήρυκας Φετχουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται από τον Ερντογάν ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, οι άλλοι δύο den αποκλείεται να είναι οι συλληφθέντες στην Ορεστιάδα.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί φέρεται να κατέθεσαν πριν από τρεις ημέρες αίτηση ασύλου χωρίς να διευκρινίζουν πότε και από που μπήκαν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να εκκρεμεί το αίτημα τους.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν πως οι τουρκικές αρχές δεν διευκρινίζουν για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι αναζητούνται, όμως φαίνεται να μπήκαν στην χώρα μας την Δευτέρα.

Εντούτοις πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη λένε πως οι έρευνες των Τούρκων λένε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανήκουν στην ομάδα των στρατιωτικών που ετοίμαζαν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν το περασμένο καλοκαίρι.

Οι κινήσεις των ελληνικών αρχών είναι προσεκτικές καθώς η υπόθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.

 
Δημοσίευση σχολίου