28 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (28/2/2017)

 

Ελλάδα:Την άποψη ότι οι δανειστές «μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε» εκφράζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Η ΝΔ από τη λογική της διανομής θέλει να μπει στη λογική παραγωγής, έχοντας παραδειγματιστεί από τα λάθη των άλλων κι έχοντας μάθει και από τα δικά της λάθη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Δραστικές αλλαγές στην Άμεση Δράση φέρνει η εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάταξης αστυνομικών υπηρεσιών. Πώς βλέπουν τις αλλαγές οι αστυνομικοί και τι υποστηρίζει το αρμόδιο υπουργείο.

Η καρατόμηση του Γιώργου Κασαπίδη από την ομάδα των γαλάζιων τομεαρχών μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς αποτελούσε ένα ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες στο εσωκομματικό πεδίο -και δεν περιοριζόταν στα παρατράγουδα που είχαν προηγηθεί με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κοζάνης.

Ποδαρικό με ταλαιπωρία θα κάνει ο Μάρτιος για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, που χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους. Το σωματείο των εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ) πραγματοποιεί 24ωρες απεργίες την 1η και 3 Μαρτίου.

Κόσμος:Μετά τον γερουσιαστή και βετεράνο του Βιετνάμ Τζον Μακέιν, ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του με την προσπάθεια του Τραμπ να αποκλείσει τα μη φιλικά -προς τον ίδιο- ΜΜΕ. «Τα μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητο στοιχείο σε μια Δημοκρατία» είπε ο Τζορτζ Ο. Μπους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τις τουρκικές αρχές ο ανταποκριτής της γερμανικής Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εξύμνηση τρομοκρατικών ενεργειών και κατάχρηση προσωπικών δεδομένων.

Ο δισεκατομμυριούχος Ουίλμπουρ Ρος εξασφάλισε άνετα την έγκριση της Γερουσίας για τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, παρά τα ερωτήματα που τέθηκαν για τους δεσμούς που μπορεί να είχε στο παρελθόν με Ρώσους ολιγάρχες. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, τέως πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, καταδικάστηκε από το Εφετείο σε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, για προσβλητικές δηλώσεις που έκανε το 2013 εις βάρος των Ρομά.

Τους βασικούς άξονες της Λευκής Βίβλου, που αναμένεται να δημοσιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της επετείου των 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης (25 Μαρτίου), περιγράφει η βελγική εφημερίδα Le Soir. Η εφημερίδα L'Echo σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υπερασπιστεί, με τη δημοσίευση της Λευκής Βίβλου, την ιδέα μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.

Οικονομία:Καμπανάκι χτυπά η Τράπεζα της Ελλάδος για το υψηλό υπόλοιπο που συνεχίζουν να εμφανίζουν τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 διαμορφώθηκε σε 32,7% και παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015.

Το ντιλ των 28 δισ. ευρώ μεταξύ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) και του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης μπορεί τελικά να ακυρωθεί. Σύμφωνα με το LSE, είναι δύσκολο πλέον να εκπληρωθούν οι όροι που θέτουν οι ευρωπαϊκές εποπτικές Αρχές ως προϋπόθεση για να επιτρέψουν να προχωρήσει η συμφωνία συγχώνευσης.

Με στόχο να πετύχουν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, επιστρέφουν την Τρίτη οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Τόσο η ευρωπαϊκή πλευρά όσο και το ΔΝΤ θεωρούν εφικτό αυτό το στόχο, σε συνέχεια της συμφωνίας στο Eurogroup.

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Παράταση δίνεται και στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως τις 17 Μαρτίου.

H έξοδος της Eλλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά συνολικά στην οικονομία της Ευρώπης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Αθλητισμός:Με γκολ στο 89’ ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 τη Βέροια στην Ημαθία για την 22η αγωνιστική της Super League. Σε ένα κάκιστο παιχνίδι η ομάδα του Σα Πίντο απείλησε δύο φορές στο τέλος κάθε ημιχρόνου.! Στο 44’ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Φυτανίδη και στο 89’ ο Ντιγκινί, που επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του χρίστηκε σκόρερ. 

Βούλιαξε η Βέροια που πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.Με μοναδικό απόντα τον Ράσμους Τελάντερ διεξήχθη η προπόνηση του Παναθηναϊκού την Καθαρά Δευτέρα. Οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον επαναληπτικό κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (17:15) στην αρκαδική πόλη.

Μετά το 4-0 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» η πρόκριση στα ημιτελικά θεωρείται εξασφαλισμένη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, εκτός από τον Δανό άσο που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Χωρίς τον Μιχάλη Μπακάκη θα υποδεχθεί την Τετάρτη η ΑΕΚ τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ο 25χρονος αμυντικός, ο οποίος τραυματίστηκε στην διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον δεξιό δικέφαλο και άρχισε θεραπεία. Στο μεταξύ, οι τραυματίες Πατίτο Ροντρίγκες και Ροντρίγκο Γκάλο έκαναν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και δεν θα ενισχύσουν τον «Δικέφαλο» στον αγώνα με τον Πλατανιά, ενώ τη θεραπεία του συνέχισε ο Μανουέλ Ντίας.

Σκοράρει ανελλιπώς ο Χάρι Κέιν. Είτε υπέρ, είτε εις βάρος της ομάδας του! Μέσα σε μία εβδομάδα ο ηγέτης της Τότεναμ πέτυχε δύο χατ τρικ, το πρώτο με την Φούλαμ στις 19/02 για το Κύπελλο (3-0) και το δεύτερο την Κυριακή εναντίον της Στόουκ Σίτι για την Premier League (4-0). 

Η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη ήταν τελικά αυτή που την πήρε στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Primera Division. Η Μπαρτσελόνα με το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 87΄ επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πέρασε στην κορυφή της κατάταξης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: