25 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (25/2/2017)

 

Ελλάδα:Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή οι σταθμοί «Ηλιούπολη» της γραμμής 2 και «Αγ. Παρασκευή» της γραμμής 3 για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς τα ξημερώματα του Σαββάτου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Αυξημένα μέτρα κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο. Μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο F-4 και δύο οπλισμένα F-16, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN - 235, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κατασκοπευτικό, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Κόσμος:Μπορεί να κέρδισαν τη λαϊκή ψήφο, έχασαν όμως τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος για το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, το οποίο καλείται να διαχειριστεί την επόμενη μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες του Τραμπ. Πρώτο βήμα, η εκλογή του νέου επικεφαλής του κομματικού οργάνου DNC.

O Nτόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι σύντομα θα αρχίσει να δέχεται προσφορές για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ για τη χρηματοδότησή του βρήκε τη λύση: φόροι στις μεξικανικές εισαγωγές. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής δηλώνει ότι δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε την Παρασκευή σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Την διαμάχη του με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εντείνει ο Ντόναλντ Τραμπ. Το CNN ανακοίνωσε ότι του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ενώ απαγορεύτηκε η πρόσβαση και σε New York Times, Los Angeles Times και Politico. Ο Τραμπ δεν έχει διστάσει να χαρακτηρίσει «εχθρούς του λαού» τα ΜΜΕ.

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε σημείο ελέγχου σε χωριό κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας, το οποίο ελέγχουν αντικαθεστωτικοί που υποστηρίζονται από την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 51 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οικονομία:Αμετάβλητο διατήρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, στη βαθμίδα CCC. Ο οίκος επισημαίνει θετικά βήματα και κινδύνους -κυρίως λόγω διαφωνιών μεταξύ των πιστωτών- και εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν τον Ιούλιο.

Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την οποία αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

Την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα και το διαρκές ενδιαφέρον της Επιτροπής για τις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή απαντώντας στην «ώρα του πρωθυπουργού», σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Η Πορτογαλία αναμένεται να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν η Κομισιόν επιβεβαιώσει τις πιο πρόσφατες προβλέψεις της για φέτος και τον επόμενο χρόνο στις νέες εαρινές εκτιμήσεις της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Αθλητισμός:Το ματς των πρωτοπόρων στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Πειραιά είναι το λογικό φαβορί, αλλά πρέπει να προσέξει για να μην έχει απώλειες κόντρα στην ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν.

«Εξαφανίστηκαν» ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα τα 2.410 εισιτήρια που είχε προμηθευτεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την αντίστοιχη του Βελγίου για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Για «ρήξη των σχέσεων» ανάμεσα στον Κλαούντιο Ρανιέρι και των άμεσων συνεργατών του, συμπεριλαμβανομένου και του προσωρινού τεχνικού της Λέστερ, Κρεγκ Σέικσπιρ, φέρονται να «κατηγόρησαν» τον Ιταλό οι παίκτες των απερχόμενων πρωταθλητών Αγγλίας, χθες το πρωί στη διάρκεια της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου.

Παράπονα εξέφρασαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ στη Σάλκε, μέσω επιστολής που απέστειλαν τόσο στην γερμανική ομάδα όσο και στην UEFA, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι φίλαθλοί του στη Γερμανία, όπου ήταν αρκετές ώρες σε αναμονή εκτός γηπέδου και μάλιστα υπό βροχή, άνευ αιτίας.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης αυτής της εβδομάδας στο Europa League, αφού ήταν αυτός που οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη με 3-0 (σκόραρε δύο φορές) στην Άγκυρα κατά της Οσμανλίσπορ.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: