29 Δεκεμβρίου, 2016

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 
Το ως άνω πόνημα του Μακαριωτάτου 
Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 
μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις «ΚΡΗΝΗ» 
Οδός Βασίλης 16 - ΑΘΗΝΑ - τηλ: 210.3475012
 


ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΠΥΡΟΣ

 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε πως επετεύχθη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΤΕΣ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

«Η λύση του Κυπριακού πρέπει να προνοεί την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων του 1960, καθώς επίσης και τη διαμόρφωση ενός συστήματος για μεταβατική περίοδο, που να παρέχει ασφάλεια σε όλους τους κατοίκους του νησιού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Είναι θέση μας ότι η ασφάλεια της μιας κοινότητας δεν πρέπει να εξασφαλίζεται σε βάρος της άλλης.

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ «ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

 
 Αριθμός απόφασης 3820/2016
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα 1ο Τριμελές.Αποτελούμενο από τους: Παναγιώτη Ζερβέα, Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος άσκησε καθήκοντα Προέδρου, λόγω κωλύματος των Προέδρων και των αρχαιότερων αυτού δικαστών (εισηγητή), Αικατερίνη Τσίγκα και Κωνσταντίνο Γιαννάκο, Εφέτες Διοικητικών Δικαστηρίων και γραμματέα την Ελένη Μιγλάκη, δικαστική υπάλληλο,συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 6 Ιουνίου 2016, για να δικάσει την από 1-12-2015 (αριθμ. καταχ. ΑΒΕΜ: ΠΡΦ 1257/2-12-2015) προσφυγή της……., κατοίκου …… (οδός…. αρ…..), η οποία παραστάθηκε με την πληρεξούσια δικηγόρο της Καλομοίρα Κωτσαλά.

ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ"! "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

 

Η μετάλλαξη του Ερντογάν μέσα σ΄ ένα εξάμηνο δείχνει απόγνωση.Τέτοια σταθερότητα πολιτικής είναι πράγματι αξιοθαύμαστη. Η Άγκυρα πριν από έξι μήνες  τα έβαζε με τη Ρωσία και ζητούσε από το ΝΑΤΟ την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της Συμμαχίας, για  την προστασία της.

ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ. Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η Μόσχα της στήριξη της Δύσης στην συριακή αντιπολίτευση την ώρα που έρχονται στο φως μακάβρια ευρήματα στο ανατολικό Χαλέπι της Συρίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό την κρίση στη Συρία.

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο Ρωσικός και ο Συριακός Στρατός έχουν έρθει σε συνεννόηση και με τη συνδρομή Τούρκων και Ιρανών επιβάλουν την εκεχειρία στη Συρία. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου του Ισλάμ.

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΠΟΛΕΦ

 

Το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα ανασύρθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΛΟΓΩ ΕΚΑΣ «ΤΡΥΠΑ» ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

 

Σε σύγχυση είναι ακόμη οι γιατροί οι οποίοι καλούνται να συνταγογραφούν για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ και δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η «ΤΡΥΠΑ» ΤΗΣ MONTE DEI PASCHI

 

Σημαντική αύξηση σημείωσε το κόστος διάσωσης της Monte dei Paschi, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε το κεφαλαιακό έλλειμμα τις τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας στα 8,8 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ προηγουμένως. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Γ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ

 

Ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει την άδεια διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το νέο σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.