27 Δεκεμβρίου, 2016

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

TΑ 2+1 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.Λίγες ώρες μετά την τραγωδία με το ρωσικό Tu-154, οι Αρχές αναζητούν την αιτία που οδήγησε στη συντριβή του αεροσκάφους το οποίο μετέφερε 92 επιβάτες από το Σότσι στη Λαττάκεια της Συρίας.

ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΑΝΙΣ ΑΜΡΙ

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ο ΑΝΙΣ ΑΜΡΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Ο δράστης της επίθεσης στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είχε φθάσει στη Γερμανία μέσω Γαλλίας, σύμφωνα με αναλύσεις βιντεοσκοπημένου υλικού από τις Αρχές.

Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Αθήνα έχει θέσει ως όρο συμμετοχής στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης να έχει προηγηθεί συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν (η φωτ. από παλαιότερη συνάντησή τους). Ωστόσο, η Αγκυρα «παίζει καθυστερήσεις»...

ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

400 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ 3,5 ΜΗΝΕΣ Με στόχο να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι της Συρίας η πολωνικής καταγωγής δημοσιογράφος και μπλόγκερ Άννα Άλμποτ, που ζει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία στο Βερολίνο, είχε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες την ιδέα για μια «πορεία πολιτών».

4 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ αγνοούνται στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Νοκ-Τεν από το αρχιπέλαγος, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

Όταν η δήθεν αλληλεγγύη στους μετανάστες δουλεύει για το οργανωμένο έγκλημα.Η μετανάστευση δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά κατάρα για όσους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμων, καταπίεσης, ή αφόρητης φτώχειας και εξαθλίωσης.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝ

 

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 24/12/2016 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κυρός Μελίτων, ο οποίος εδώ και καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών μετά από επέμβαση στην καρδιά.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ISIS

 

Δεν έχουν τέλος οι διώξεις και ο εκφοβισμός στην Τουρκία. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικές Αρχές προσήγαγαν 1.682 άτομα και τελικά συνέλαβαν 516 εξ αυτών για σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν, με κουρδικές οργανώσεις και την ISIS.

Η ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ALCATRAS ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟΥΡΚΙΚΟ "ΚΑΖΟ" Η "ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ";

 

Τουρκικό “κάζο” ή τουρκική “κουτοπονηριά”; Ότι κι αν συμβαίνει με το τουρκικό πλοίο ALCATRAS, που από χθες το πρωί βρίσκεται κολλημένο στην Αμμόγλωσσα της Κω κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για καχυποψία, αν πει ότι χρειάζεται προσοχή το όλο ζήτημα…

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Σε εποχές όπως η σημερινή κατά την οποία η κρίση μαίνεται, η ανασφάλεια κυριαρχεί και η ανεργία, ειδικά η μακροχρόνια, δοκιμάζει ανθρώπινες αντοχές και πληγώνει την αξιοπρέπεια, η είδηση πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να βρουν δουλειά, μόνο χαρά μπορεί να προκαλέσει.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σοκαριστικό θέαμα αντίκρυσαν το πρωί της Τρίτης διερχόμενοι στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών στην Κρήτη: Σορός άγνωστου άνδρα είχε πολτοποιηθεί, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ο οδηγός εγκατέλειψε το θύμα. Εκτιμάται ότι τη νύχτα μπορεί να χτύπησαν κι άλλοι οδηγοί τη σορό λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

 

Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για λύση του Κυπριακού, στα μέσα του 2017, ενδεχομένως τον Ιούνιο «βλέπει» η Βρετανία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», εκδήλωσε παρέμβαση προς την ΕΕ, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να επιταχύνουν τις διαδικασίες εναρμόνισης των Τουρκοκυπρίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καταρτίζοντας «σχέδιο δράσης», προκειμένου όλα να είναι έτοιμα, στην περίπτωση κατά την οποία οι συζητήσεις της Γενεύης οδηγήσουν σε πολιτική συμφωνία.

ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

 

To Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως η Ρωσία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές για νέο πύραυλο ικανό να καταρρίψει αμερικανικούς δορυφόρους.

ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ "ΜΑΧΑΙΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Εκ διαμέτρου αντίθετος με τις απόψεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίζεται ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μάρτσελ Φράτσερ, ο άτυπος σύμβουλος της, αφού, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, τονίζει ότι "υπάρχει  απόλυτη αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του χρέους. Νομίζω ότι κανένας δεν το βλέπει διαφορετικά και εδώ στο Βερολίνο.

TO NATO «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ

 

Ραγδαία Εξέλιξη έρχεται από το ΝΑΤΟ, το οποίο αποφάσισε να παραβιάσει τη Συνθήκη του Μοντρέ. Πιο συγκεκριμένα το αμερικανικό Ναυτικό έδωσε εντολή ο 6ος Στόλος στη Μαύρη Θάλασσα να παραμείνει στην περιοχή για άλλους 4 μήνες, παραβιάζοντας τη Συνθήκη που επιβάλει πως σκάφη χώρας που δεν ανήκουν στις χώρες του Ευξείνου Πόντου απαγορεύεται να παραμένουν για πάνω από 21 μέρες στην περιοχή.

† AΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ O ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑΣ

 

Ο Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας, που η Εκκλησία μας γιορτάζει στις 27 Δεκεμβρίου, είναι ο Πρώτος που εκλέχτηκε, άμεσα, από τους πρώτους Χριστιανούς, προκειμένου να υπηρετήσει, τις ανάγκες της Πρώτης Εκκλησίας μας, στα Ιεροσόλυμα.«Και εξελέξαντο Στέφανον, άνδρα πλήρη πίστεως και Πνεύματος Αγίου». (Πράξ. στ΄5 ).