24 Δεκεμβρίου, 2016

H ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

ΑΠΟ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΚΑΙ ΧΕΒΡΩΝΑ
Βγαίνοντας πό τήν ερουσαλήμ περνμε κοντά στή Στέρνα τν Μάγων που κατά τήν παράδοση ο Μάγοι ξαναείδαν τό στέρι, πού τούς δηγοσε στήν Βηθλεέμ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

 

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Χριστούγεννα: Ημέρες χαράς και γιορτής. Τα σπίτια και οι πόλεις φορούν τα γιορτινά τους, αποκτώντας φως και χρώμα, ενώ οι κουζίνες πλημμυρίζουν από αρώματα παραδοσιακών εδεσμάτων.

«Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ» ΒΗΘΛΕΕΜ

 

Στο σπήλαιο της Βηθλεέμ από τον τόπο που γεννήθηκε ο Χριστός είναι όλα τα βλέμματα του πλανήτη αυτές τις μέρες  στραμμένα.

ΛΕΠΕΝ: ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑΤΟ Η ΓΑΛΛΙΑ - ΘΑ ΠΕΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ GREXIT

 

Υπέρ του Frexit τάσσεται η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν η οποία διαμήνυσε ότι θα αποτελέσει και μέρος της πολιτικής της.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ MONTE DEI PASCHI

 

Tην παροχή κρατικής στήριξης στην Monte dei Paschi di Siena και την προστασία των ομολογιούχων της σε ποσοστό 100% αποφάσισε τα ξημερώματα η ιταλική κυβέρνηση.

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Νέα επίθεση κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών εξαπολύει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα. Ο ίδιος επισήμανε ότι το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο στο πρόγραμμα, καθώς και ότι πάει «αγκαζέ» με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ

  

Την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου αλλά και να προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής εξέφρασε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

Σύμφωνα με τη Google, αβάσιμη είναι η μήνυση που κατέθεσαν εναντίον της υπάλληλοί της. Σε σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΟΙ ΡΩΣΟΙ “ΠΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ” ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή για την επέκταση των ρωσικών στρατιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ταρτούς, στη βορειοδυτική Συρία, που προορίζονται να μετατραπούν σε μόνιμη ρωσική ναυτική βάση στη χώρα αυτή.