23 Δεκεμβρίου, 2016

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ (Μπετ-Σαχούρ)Χίλια μέτρα περίπου πρός τά νατολικά τς πόλης Βηθλεέμ εναι τό χωριό τν ποιμένων. Εναι χτισμένο στόν τόπο, που ο γιοι γγελοι ποκάλυψαν στούς βοσκούς τή γέννηση το Χριστο (Λουκ.2, 8).

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΨΑΛΛΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 
Σύλλογοι, ιδρύματα, σχολεία, σωματεία ψέλνουν τα κάλαντα από το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο. Στο τέλος όλοι πήραν ένα αναμνηστικό δώρο ένα σταυρουδάκι, ενθύμιο των εορτών…
 


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΤΙΖΕΙ 175 ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

Εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές το 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΕ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

 

«Η ελληνική οικονομία που θα έχει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης χρειάζεται έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια. Γι΄αυτό μια συμφωνία τον Ιανουάριο θα μας επιτρέψει να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να μην αρχίσει ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ

 

Η αμερικανική κυβέρνηση καταργεί μια βάση δεδομένων όπου καταγράφονταν τα ονόματα επισκεπτών στις Ηνωμένες Πολιτείες από χώρες με ενεργή δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων, ένα σχέδιο παρόμοιο με αυτό που είχε αναφερθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

ΑΠΟ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ Η BUNDESBANK ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ

 

Ο γερμανικός χρυσός που εδώ και χρόνια βρισκόταν κυρίως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία επιστρέφει πλέον στη Γερμανία, η οποία διαθέτει τα δεύτερα σε ποσότητα αποθέματα χρυσού στον κόσμου. Μια διαδρομή με μεγάλη ιστορία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα στον Σαρωνικό για τον εντοπισμό ναυτικού, μέλους του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Έλυρος, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το πλοίο βρισκόταν εν πλω την ώρα που τα ίχνη του ναυτικού χάθηκαν.

Η ΜΙΤ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Απίστευτο. Η τουρκόφωνη εφημερίδα ΒIRLIK, όργανο προπαγάνδας του Προξενείου της Κομοτηνής και της ΜΙΤ στη Θράκη, αποκαλύπτει απόρρητες κινήσεις του ελληνικού στρατού.

TΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

O εκπρόσωπος  του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε συνέντευξη του πως είναι πιο εύκολο για τις ΗΠΑ να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία  για τις κυβερνοεπιθέσεις παρά να δει αντικειμενικά τα αποτελέσματα της προεδρίας.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, πόσο μάλλον με το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τα τεράστια λάθη του παρελθόντος, δεν βλέπουμε να αποφεύγεται ούτε το ένα, ούτε το άλλο – εάν δεν συμβούν και τα δύο μαζί ή κάτι άλλο, ακόμη χειρότερο. Ασφαλώς φοβίζει την Ευρώπη η πτώχευση της Ελλάδας – ενώ για την καταναγκαστική έξοδο της από την Ευρωζώνη δεν υπάρχει ούτε νομικό πλαίσιο, ούτε εμπειρία.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα περιμένει την οριστική διευθέτηση του ζητήματος με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος το Μαξίμου, χωρίς άλλη συνεδρίαση ευρωπαϊκού οργάνου, μετά την απάντηση που θα στείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο "ερωτηματολόγιο" εν είδει διαγωνίσματος των δανειστών.

H ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΕ 398 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

 

Πιο πολλά από κάθε φορά ήταν τα αιτήματα άρσης απορρήτου που δέχθηκε το 2016 το Facebook από κυβερνήσεις, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του έτους.