22 Δεκεμβρίου, 2016

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

Η ΧΕΒΡΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ. πόλη τς Χεβρώνας εναι στενά συνυφασμένη μέ πολλά γεγονότα τς Παλαις Διαθήκης. ρχαία Χεβρών βρισκόταν νοτιοδυτικά τς σημερινς καί νομάζονταν Κιριάθ ρβα (Kiryat Arba) πού σημαίνει Πόλη τν τεσσάρων ( Πόλη τν Πατριαρχν) πειδή τήν μοιράστηκαν τέσσερις 4 φυλές το σραήλ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ O ΟΗΕ

 

Ομάδα που θα συλλέξει, θα εξετάσει και θα αναλύσει στοιχεία για τέλεση εγκλημάτων πολέμου αλλά και παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων στον αιματηρό συριακό εμφύλιο συστήνουν τα Ηνωμένα Έθνη, μετά από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΜΕ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η επιχείρηση εκκένωσης του Χαλεπίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης, με τους αξιωματούχους των διεθνών οργανώσεων να λένε ότι μπορεί να τραβήξει μέχρι και την Παρασκευή.

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Καλά κρατεί το… θρίλερ με το «πάγωμα - ξεπάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά τα «δώρα» Τσίπρα χωρίς να ενημερώσει πρώτα τους Θεσμούς - Κούρεμα συντάξεων ζητούν οι δανειστές αν δεν πιαστούν οι στόχοι – Δεν εστάλη ποτέ η επιστολή Τσακαλώτου - Ανενημέρωτος ο Τσίπρας.

OΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ

 

Νέα δεδομένα τόσο στην κούρσα για τον εντοπισμό και έλεγχο υδρογονανθράκων  στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή αλλά και το ίδιο το Κυπριακό, δημιουργεί  ο Γ’  Γύρος  Αδειοδοτήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Πραγματικοί κολοσσοί  μπαίνουν στο παιγνίδι, με πρώτο την EXXON MOBIL, την εταιρία που διευθύνει μέχρι τώρα ο νέος Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Rex Tillerson.

Η ΕΕ "ΧΑΪΔΕΥΕΙ" ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ!

 

«Χαϊδεύει τα αυτιά» της Τουρκίας η Κομισιόν για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης ο οποίος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ;

 

Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα της Τουρκίας προχθές αποτελεί κορυφαίο γεγονός, όπως και να το δει κανείς. Φυσικά η δυτική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ φρόντισε να το επισκιάσει με την προβολή της εγκληματικής ενέργειας στο Βερολίνο λίγες ώρες αργότερα, όπου μια νταλίκα κυριολεκτικά θέρισε - κατά το πρότυπο της Νίκαιας στη Γαλλία φέτος τον Ιούλιο - το συνωστισμένο πλήθος στην κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στόχος επίθεσης έγινε τα ξημερώματα κατάστημα, καφέ-μπαρ, στα Πατήσια, επί της Λεωφόρου Ιωνίας 178. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 00.40, άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ κατά του καταστήματος και κατόπιν διέφυγαν.

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

 

Στα προηγούμενα περιστατικά ξεμπέρδευε η αφέλεια και η μακαριότητα με ένα «Je suis Charlie». Tώρα τι; Je suis εθισμένος στη φρίκη - το ήθελαν και το πέτυχαν. Je suis φοβισμένος. Αλλά ένα «je suis» υπερισχύει όσο κι αν είναι ευάλωτο: je suis πολιτισμένος

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

 

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις θέσεις του για μείωση του αφορολόγητου και των κύριων συντάξεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «περισσότεροι από τους μισούς μισθωτούς εξαιρούνται από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου ατομικού εισοδήματος στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης (με εξαίρεση την Ελλάδα) που είναι 8 τοις εκατό».

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

 

Ανώτερος οικονομικός αναλυτής ισχυρίζεται με βάσιμα στοιχεία πως η Deutsche Bank ετοιμάζεται να βαρέσει ‘κανόνι’. Ο Ewen Cameron Watt,  ανώτερος στέλεχος στο ινστιτούτο   επενδύσεων Blackrock δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC: «Αν η Deutsche Bank δεν  κάνει κάτι τώρα  όχι αύριο,  ξεχάστε τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο σύνολό τους.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Συνέντευξη έδωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στον Real FM και δε θα μπορούσε να μη μιλήσει για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Στην ερώτηση για επιστροφή του Καραμανλή στην πολιτική σκηνή ο κος Ρουσόπουλος είπε:

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ευρωπαίοι. Η σκληρή αυτή στάση φαίνεται πως οδηγεί και σε ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. 
Κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την Γέννηση του Θεανθρώπου. Η εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι για όλους πολύ όμορφη, παιδικά χαμόγελα παντού, βόλτες σε στολισμένες πόλεις, ανταλλαγή δώρων.

† ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ

 

1.Καταγωγή καί δράση τς γίας ναστασίας. Γεννήθηκε καί μεγάλωσε στή Ρώμη στό τέλος το 3ου μ.Χ αἰῶνος. ταν κόρη ρχοντικς καί πλούσιας οκογένειας. Παρά τήν σκληρή παγρύπνηση το εδωλολάτρη πατέρα της Πραιτεξτάτου, Χριστιανή μητέρα της Φαύστα τήν δήγησε στόν Χριστιανό διδάσκαλο Χρυσόγονο πού τς δίδαξε τό Χριστιανισμό καί ναψε τόν ρωτα καί τήν γάπη της πρός τόν Χριστό.