21 Δεκεμβρίου, 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

Στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμά του ο Μακαριώτατος καλεί όλους να ξεπεράσουν τον συλλογικό και ατομικό εγωισμό, τονίζοντας πως η Εκκλησία «ως Μητέρα και τροφός του γένους των ανθρώπων δεν θα παύσει με κάθε τρόπο να διακηρύττει ότι το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων, φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να μεταμορφώσει το παρόν συνδημιουργώντας με τον αναμενόμενο ενανθρωπήσαντα Κτίστη το μέλλον».

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ.δ βρίσκονται ο τάφοι τν γίων Νηπίων καθώς καί τν μητέρων τους,πού σφαξε αμοβόρος ρώδης. Εναι ο πρτοι μάρτυρες το Χριστιανισμο ατά τά 14.000 νήπια.

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

 

Ήδη διεθνείς παρατηρητές και αναλυτές κάνουν λόγο για τη νέα τάξη 2.0, στο πλαίσιο της οποίας έχουν αρχίσει να μεταβάλλονται οι έννοιες της εθνικής κυριαρχίας σε σχέση με τις υποχρεώσεις που έχει μία χώρα στο διεθνοποιημένο περιβάλλον.

ΣΕ ΗΧΟ ΒΑΡΥ ΤΑ ΕΨΑΛΛΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Χαιρετισμό στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, η οποία συνεδρίασε χθες με θέμα «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της Διασποράς» απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ AΓΚΥΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

 

Πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το State Department συμβουλεύει τους αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν μακριά από το κέντρο της Άγκυρας, μέσω μηνύματος στο Twitter, δεδομένου ότι επικρατεί μεγάλη ένταση.

ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Η κυβέρνηση του Άσαντ καλεί τους τελευταίους να φύγουν από το Χαλέπι.Το συριακό καθεστώς ασκεί πιέσεις στους τελευταίους αντάρτες και πολίτες που έχουν μείνει στο Χαλέπι, να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ»

 

To καθιερωμένο «Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, παρέθεσαν χθες ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους Μαθητές», το οποίο υποστηρίζει αποκλειστικά η Eurobank την τελευταία τριετία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική 'Αυγή' με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Σε αρνητικό κλίμα και χωρίς τελική απόφαση κατέληξε το χθεσινό Euroworking Group που κλήθηκε να αποφασίσει το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

 

Στις τουρκικές θέσεις οι οποίες αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) απάντησε επισήμως η Αθήνα με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

 

Πριν μερικές ημέρες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,σε συνέντευξή του στη Real News, είχε δηλώσει πως “δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο”. Κακοφάνηκε σε κάποιους οι οποίοι ταυτίζουν το φόβο με την ανησυχία. Σ΄ ότι έχει να κάνει με την Τουρκία και την διαρκώς κλιμακούμενη προκλητικότητά της πρέπει να τα διαχωρίσουμε: δεν φοβόμαστε.Ανησυχούμε.

ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

 

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μόσχα η τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν με θέμα την έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία και ήδη έφθασε στη ρωσική πρωτεύουσα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΟΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ ΤΟΥ ΔΕΙΠΝΟΚΛΗΤΟΡΑ ΕΣΠΕΝ ΜΠΑΡΘ ΕΙΝΤΕ

 

Η κατάρρευση των συνομιλιών στο Μον Πελεράν της Ελβετίας την 21η του Νοεμβρίου 2016 ήταν προφανώς αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν την εξωτερική πολιτική και τακτική της Τουρκίας στο Κυπριακό.