20 Δεκεμβρίου, 2016

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. γιος ερώνυμος σκήτευε δ σ’ ατό τό σπήλαιο πού βρίσκεται δίπλα στήν Βασιλική τς Γεννήσεως, γύρω στά 400 μ.Χ. Μία παραμονή Χριστουγέννων εχε μία συγκλονιστική μπειρία. δού σχετική διήγηση: «Βρισκμαστε στ Βηθλεμ. Στ σπλαιο πο γεννθηκε Χριστς μας. Εναι νχτα Χριστουγννων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ;

 

Η προσάρτηση και οι Τουρκοκύπριοι.Η Άγκυρα και ο Ακιντζί (δυστυχώς και ο Ακιντζί) χρησιμοποιούν την απειλή προσάρτησης των κατεχομένων για να εκβιάσουν τους Ελληνοκυπρίους.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

 

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο της hurriyet ένας άνδρας που φορούσε κουστούμι ήταν ο δράστης της επίθεσης.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

 

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού παραμένει η γερμανική πρωτεύουσα, καθώς ένα φορτηγό παρέσυρε κατοίκους και επισκέπτες που βρίσκονταν σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, σκορπώντας τον θάνατο.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

 

Μέχρι στιγμής απομακρύνθηκαν από την εμπόλεμη πόλη τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες άμαχοι. Ανάμεσα στα άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν περιλαμβάνεται και η επτάχρονη Μπάνα Αλαμπέντ, που συγκλόνισε με τα tweets της εν μέσω των βίαιων βομβαρδισμών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12/2016

 

«Είναι απαραίτητο να αλλάξει όλο το σύστημα πρόσβασης και μαζί και τα μαθήματα» «Γιατί ένας υποψήφιος φοιτητής Νομικής να μη γνωρίζει Μαθηματικά ή ένας ναυπηγός, Ιστορία; Γιατί και οι δυο να μη γνωρίζουν καλά Ελληνικά αλλά και καλά Αγγλικά;»

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ C-130 ΟΤΑΝ Η ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΙΕΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

 

20 Δεκεμβρίου 1997. Επί τέσσερις ημέρες αναζητούνται  τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ που είχε συντριβεί στα Πιέρια όρη. Η ΠΑ συμμετέχει από τη πρώτη στιγμή στις έρευνες. Δυστυχώς η πίεση που ασκήθηκε για τον εντοπισμό του αεροσκάφους οδήγησε στον θάνατο πέντε στελέχη της ΠΑ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική 'Αυγή' με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

AΝΑΛΥΣΗ ΚΛΕΙΔΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία, παραθέτουμε την ανάλυση του Stratfor το οποίο είχε αναφερθεί εκτεταμένα στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας οι οποίες αναμένεται λόγω αυτού του γεγονότος να είναι από εδώ και πέρα, ακόμη πιο τεταμένες. Η ανάλυση λοιπόν αναφέρει πως  η Τουρκία και η Ρωσία κατάφεραν να συζητούν από εκεί που θεωρούσαν ο ένας τον άλλο εχθρούς. Ο ίδιος ο Πούτιν είχε αναφέρει:

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Στις 12 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, στη Γενεύη. Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλεί για την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ CIA «ΚΑΙΕΙ» ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ

 

Ένα βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις, αλλά και σημαντικές ανατροπές για την υπόθεση «Σαντάμ Χουσεΐν», θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Στις σελίδες του παρουσιάζονται ντοκουμέντα, τα οποία αποδεικνύουν ότι βάσει των στοιχείων της ανάκρισης που του είχε γίνει, όλα εκείνα που γνωρίζαμε και για τα οποία είχαν κατηγορήσει τον Ιρακινό ηγέτη για να στοιχειοθετήσουν την εισβολή στο Ιράκ, «ήταν ψέματα».

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΠΙ

 

Καταδίκη της Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί αποφάσισε τη Δευτέρα γαλλικό δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή. Η Λαγκάρντ, η οποία καταδικάστηκε για αμέλεια, θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

 

Ο​​ταν την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου 2001 καθυστερούσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Πολιτείας Φλόριντα και άρχισε να δημιουργείται ένταση ασυνήθιστη, ένας σχολιαστής του CNN, μέσης, όπως θα λέγαμε, ηλικίας, ξέσπασε κυριολεκτικώς: «Προς Θεού, οι εκλογές πολιτικοποιούνται».