19 Δεκεμβρίου, 2016

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ AΓΚΥΡΑ

  

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ.Ἡ Βασιλική της Γέννησης το ατοκράτορα ουστινιανο ( 527-565) εχε κτισθε μέ μέριμνά του ν καί τελικά δέν μεινε κανοποιημένος πό τό ποτέλεσμα. Τήν Βασιλική τήν εχε καλλωπίσει πίσης καί Μανουήλ Κομνηνός τήν ποχή τν Σταυροφόρων. Ατός τήν διακόσμισε μέ ψηφιδωτά τά ποα σώζονται μέχρι καί σήμερα).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

Κώστας Γαβρόγλου: «Με συναίνεση οι αλλαγές στις Πανελλαδικές».Ο υπουργός Παιδείας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αποσαφηνίζει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα καταργηθούν και η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνεται με αναβαθμισμένο εθνικό απολυτήριο και προπαρασκευαστικό πρώτο έτος.

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ «NO BORDER» ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται για το αδίκημα διατάραξης της οικιακής ειρήνης.Εννέα «αλληλέγγυοι» στους πρόσφυγες, που έχουν προβεί σε κατάληψη του χώρου των παλιών αποθηκών Χαϊτόγλου, δίπλα στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, οδηγήθηκαν χτες στην αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ!

 

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους μία καναδή τουρίστρια, σκοτώθηκαν σήμερα κοντά σε τουριστική τοποθεσία στη νότια Ιορδανία κατά τη διάρκεια επιθέσεων αγνώστων ενόπλων.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

Ένα μάθημα από την ελληνική ιστορία. Ανοιχτή επιστολή προς τους Συναγερμικούς κκ Νίκο Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Τορναρίτη, Πρόδρομο Προδρόμου και λοιπούς.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΛΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η τουρκική οικονομία καταρρέει.Βουλιάζει το τουρκικό ΑΕΠ-Οι αναλυτές προειδοποιούν για τις συνέπειες- Πολιτική αστάθεια και κοινωνικές ανατροπές. Αν και κανένας δεν έχει μιλήσει ακόμη γι’ αυτό, όλα τα στοιχεία φανερώνουν πως η Τουρκία μπήκε επισήμως σε ύφεση, με το ΑΕΠ της να βουλιάζει κατά 1,8%, ποσοστό υψηλότερο από την κρίση του 2009 και το δεύτερο υψηλότερο από την κρίση του 2001.

ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Δευτέρα με ονομαστική ψηφοφορία, η τροπολογία για το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών.

ΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

 

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησαν οι εκκενώσεις του ανατολικού Χαλεπιού. Επετράπη η διέλευση σε πέντε λεωφορεία. Ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία επιβεβαίωσε ότι η εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι ξανάρχισε αργά χθες το βράδυ μετά από τριήμερες καθυστερήσεις.

H «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΣΕ 592 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΚΩ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Δέματα αγάπης σε 180 οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Αποστολή του Παπά-Στρατή» στη Καλλονή Λέσβου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

 

Κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά. Ενδέχεται να μη ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ονομαστική ψηφοφορία. «Ναι» και από τη ΝΔ. Αφορά νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού. Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΟΓΩ…ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ!!!

 

Γερμανοί πολιτικοί αντέδρασαν με οργή στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα σχολείο στην Κωνσταντινούπολη που χρηματοδοτείται και από το Βερολίνο απαγόρευσε τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα, παρότι το ίδιο το σχολείο τις διέψευσε.

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) απέκτησε εν δυνάμει πρόσβαση στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, Δύσης ή Ανατολής, Βορρά ή Νότου, για τη συμβίωση συμβούλου του πρωθυπουργού με τη Νο 3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα δεν θα είχε καν γραφεί για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μπορούσε να είχε υπάρξει συμβίωση προσώπων με τέτοιες ιδιότητες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ταξιδιωτική οδηγία συνιστώντας να αποφεύγονται αυτήν την περίοδο τα ταξίδια στο Κονγκό εξαιτίας της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης, καλώντας επίσης όσους Έλληνες βρίσκονται στη χώρα να παραμένουν σε επικοινωνία με την πρεσβεία στην Κινσάσα. 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ

 

«Θα πρέπει να δείξουμε και να ενημερώσουμε την Ρωσία με σαφήνεια, πως δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία. Θα σας χτυπήσουμε και μάλιστα σκληρά.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες  είναι πλέον δύσπιστοι τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με τους θεσμούς.

Ο Ν. ΦΑΡΑΤΖ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ


Ο υπέρμαχος της βρετανικής αποχώρησης από την Ε.Ε., Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να είναι «μία γέφυρα» μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της νέας κυβέρνησης στις ΗΠΑ.

ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

 

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη, μετά από έκκληση των συνδικάτων, για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού κάνει λόγο για αλλαγή απόφασης της ΝΔ σχετικά με το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους «μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών». «Οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και θα το αποκτήσουν σύντομα», απαντά η Νέα Δημοκρατία.