17 Δεκεμβρίου, 2016

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΧΕΒΡΩΝ.
Βρίσκεται σέ πόσταση 10 χιλιομέτρτων πό τά εροσόλυμα καί σέ ψόμετρο 800 μέτρων. Εναι πασίγνωστη, φο δ γεννήθηκε Κύριος μας, πράγμα πού ταν γνωστό στούς βραίους, φο ο προφτες Μιχαίας καί σαΐας προφήτεψαν πώς πό τή Βηθλεέμ θά ρθει Μεσσίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 

Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, επιστήμονες ανάμεσά τους και Έλληνες έφεραν στο φως την αρχική επιφάνεια του τάφου του Ιησού Χριστού στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ-ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας μόλις 7-9 χρόνων, είναι υπεύθυνο για την ανατίναξη αστυνομικού τμήματος στη Δαμασκό. Έκρηξη συντάραξε σήμερα αστυνομικό τμήμα στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Προβληματισμός Τσίπρα σε Μέρκελ για τη στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση.Θέμα ΔΝΤ, αλλά και Κυπριακό, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

 

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των Δημοκρατικών. «Τίποτα σημαντικό δεν συμβαίνει στη Ρωσία χωρίς την έγκριση του Βλαντίμιρ Πούτιν», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην κεντρική Τουρκία. Στους 13 ο αριθμός των νεκρών ως αυτή την ώρα. 48 ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν. Έκρηξη κοντά στο πανεπιστήμιο του Ερσιγές στην επαρχία Καισάρειας της κεντρικής Τουρκίας το πρωί σήμερα.

ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ «ΤΟΠΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ»

 

«Τόπος θανάτου» το Χαλέπι, την εκκένωση περιμένουν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι. Προσπάθειες να αρχίσει ξανά η απομάκρυνση. Προσπάθειες να ξαναρχίσει η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού, έπειτα από το «πάγωμα» της εκκένωσης που θα επέτρεπε στους αμάχους και στους αντάρτες να απομακρυνθούν από τον τελευταίο θύλακα που ελέγχουν αντάρες και να μεταφερθούν σε άλλες ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Το πράσινο φως στην εφαρμογή της δομημένης συνέντευξης, η οποία αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων, ανάβει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και φέρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

 

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε σε συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος που η Αθήνα δεν ενημέρωσε τους δανειστές για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, σύμφωνα με την online εκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ Η ΚΙΝΑ

 

Κίνδυνο για διπλωματική κρίση ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον δημιουργεί η κίνηση της Κίνας να ακινητοποιήσει και να κατασχέσει αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο ερευνητικό σκάφος στα νερά της Νότιας Σινικής.

Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΚΕΡΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Η αυστριακή θέση είναι πως δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε σήμερα με κάθε σαφήνεια ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, επικρίνοντας ταυτόχρονα ως «τελείως υπερβολική» την εξαγγελία από την Άγκυρα μίας πορείας αντιπαράθεσης απέναντι στη Βιέννη λόγω της αυστριακής υποστήριξης σε ένα πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

 

«Aν συνεχίσεις σε αυτό τον τόνο θα σε τσακίσω» είχε πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον τότε νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Καλά διαβάσατε. Μπορεί να συνέβη παλιά το σκηνικό ωστόσο τώρα βγήκε στο φως.

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πρωτόγνωρες ασκήσεις στην Ευρώπη. Το κακό μάλιστα είναι πως οι ασκήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα με ρωσικές ασκήσεις στην ίδια περιοχή.

† Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ NHΣΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.Η Ζάκυνθος, εκείνον τον καιρό, αρχές Αλωνάρη 1571, αγωνιούσε από την απειλή ενός γενικού εξανδραποδισμού. Ο τόσο γνώριμος στους κατοίκους εφιάλτης των τουρκικών επιδρομών άπλωνε τώρα βαρειά τη σκιά του σ’ ολόκληρο το Νησί.