16 Δεκεμβρίου, 2016

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Τσίπρας: Οφείλει να λάβει τέλος η κατάσταση εξαίρεσης στην οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, σε συνέχεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες εχθές, 15 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: 

ΣΕ ΗΧΟ ΒΑΡΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ

 
 Τελικς, μάλλον: Μωραίνει Κύριος...

πειδ μ δύνη διαβάζουμε, νίοτε κα μ ναυτία κα ζάλη, σα περιέχονται στν πιστολ το Πατριάρχου Κπόλεως πρς τν ρχιεπίσκοπο θηνν.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Επίτιμος Δημότης Παγγαίου αναγορεύθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης».

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Καθοριστικό, αλλά χωρίς πολλές προσδοκίες, για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να αποβεί το γεύμα εργασίας που θα έχουν στη 1.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. 

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ 195 «ΝΑΙ»

 

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους συνταξιούχους, ύστερα από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

 
 Το Μαξίμου βλέπει; 
Το Μαξίμου ακούει; 
Εάν βλέπει και ακούει  
θα πρέπει ο κ. Τσίπρας  
πάραυτα να τους μαζέψει  
γιατί το χάλι τους έχει παραγίνει!!!!  




ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Παράταση κυρώσεων στη Ρωσία, προσέγγιση με Ουκρανία.Εξάμηνη παράταση των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, όπως αναμενόταν, αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής.

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε πως συζητήθηκε η πιθανότητα διοργάνωσης μιας Συνόδου Κορυφής μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των τουρκικών αρχών.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΑΝΕΣΤΑΛΗ

 

Εκρήξεις ακούστηκαν στο σημείο που βρίσκονται τα λεωφορεία που αναχωρούν από το Χαλέπι με αποτέλεσμα να ανεστάλη η μετ’ εμποδίων επιχείρηση απομάκρυνσης των ανταρτών και των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι.

Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Τον Νοέμβριο του 1917 ο ιταλικός στρατός, ο οποίος επί δύο αιματηρά χρόνια είχε προσπαθήσει να καταλάβει την Τεργέστη, οδηγήθηκε από τις δυνάμεις των Κεντρικών Δυνάμεων στο Caporetto, μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με την σημερινή Σλοβενία.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 30 ΕΠΑΡΧΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Τριάντα επάρχους και υποψήφιους επάρχους συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας, για συμμετοχή στην FETÖ, που είναι το ακρωνύμιο της Τρομοκρατικής Οργάνωσης του Γκιουλέν, όπως χαρακτηρίζει το καθεστώς Ερντογάν το μέχρι προχθές αγαθό και ευαγές ίδρυμα του ιμάμη Γκιουλέν.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ε.Ε.

 

Η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και γενικότερα η αδυναμία αποκλιμάκωσης της εμπόλεμης κατάστασης και δυναμικής αποκαθήλωσης – αποδυνάμωσης του ΙΚ επέφερε αλυσιδωτές αλλαγές στον ευρωπαϊκό χώρο ασφάλειας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων ήταν αυτή που επέφερε το θάνατο του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν μετά την εκταφή της σορού.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ IΜΙΑ

 

Παρ’ ολίγο θερμό επεισόδιο στα Ίμια, όταν 10 Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή ήρθαν για πρώτη φορά τόσο κοντά με την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπεριφορά των Τούρκων ήταν προκλητικότατη.

Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΠΙΣΩ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΧΑΚΕΡ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Tον Πούτιν «δείχνουν» οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως τον εντολοδόχο των κυβερνοεπιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών.

Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό φέρεται να επέκρινε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη σύνοδο του ΕΛΚ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσαρέσκειά της. 

Η ΛΕΞΗ BREXIT ΣΤΟ OXFORD ENGLISH DICTIONARY

 

Αφού κέρδισε την αιωνιότητα με το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η λέξη Brexit εισήλθε στο Oxford English Dictionary (OED), το κορυφαίο λεξικό αναφοράς για την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, και τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τη συριακή κρίση λίγες ώρες μετά την έναρξη εκκένωσης του Χαλεπίου.