15 Δεκεμβρίου, 2016

Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Ανιστόρητος πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε Συνέντευξή του  που παραχώρησε στην Εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής 11/12/2016 μεταξύ άλλων είπε: ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

 
Το Μαξίμου βλέπει;
 Το Μαξίμου ακούει;
 Εάν βλέπει και ακούει 
 θα πρέπει ο κ. Τσίπρας 
 πάραυτα να τους μαζέψει 
 γιατί το χάλι τους έχει παραγίνει!!!!  


ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Να ψηφίσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τo «μποναμά Τσίπρα» που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ

 

Θα μπορούσε να είναι σενάριο σε «οθωμανικό» τηλεοπτικό δράμα. Είναι, ωστόσο, μέρος της σκληρής νεοοθωμανικής πραγματικότητας για χιλιάδες πολίτες τουρκικής καταγωγής σήμερα στην Ευρώπη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Όσα ακολούθησαν τον επιμνημόσυνο λόγο ενός ακαδημαϊκού την Κυριακή, στο όγδοο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου, είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων μας, αλλά και μιας γενικής σχιζοφρένειας βαριάς μορφής μέσω της οποίας πολλοί κτίζουν πολιτική, επειδή αδυνατούν να παράγουν υγιή πολιτική.

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΝ «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του προέδρου της Ευρωομάδας Μισέλ Ρέινς για την απόφαση που ελήφθη, η οποία καταλήγει έχει ως εξής: «H πλήρης εφαρμογή όλων των προηγούμενων δράσεων που σχετίζονται με τη δεύτερη αναθεώρηση και η ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών θα ανοίξουν τον δρόμο για τα διοικητικά όργανα του ΕSM να εγκρίνουν το συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας».

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

 

Στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως βρίσκεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την εορτή του Αγίου Ελευθερίου.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι διεθνείς επιπτώσεις του εμφυλίου στη Συρία. Οι παγκόσμιες διπλωματικές ισορροπίες έχουν ήδη επηρεαστεί πολύ περισσότερο σε σχέση με τον εμφύλιο του Λιβάνου. Η τραγική ιστορία δύο πόλεων της Μέσης Ανατολής - το Χαλέπι στη Συρία και η Μοσούλη στο Ιράκ - φανερώνει μια ουσιαστική έλλειψη ομοφωνίας στην περιοχή και εντός της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας.

ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ Η ΕΕ

 

Για την Αυστρία η απόφαση δεν πήγε τόσο μακριά όσο θα ήθελε. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν να σταματήσουν το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Για την Αυστρία η απόφαση δεν πήγε τόσο μακριά όσο θα ήθελε.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε προηγουμένως από την πλευρά του ότι φάλαγγα που μεταφέρει ασθενείς αναχωρεί από το ανατολικό Χαλέπι.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Παράθυρο για πρόωρες εκλογές άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, σε περίπτωση που η αντιπολίτευση δεν υπερψηφίσει στη Βουλή τον μποναμά Τσίπρα. Επιπλέον, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των θεσμών στις εξαγγελίες, υποστήριξε πως «περισσότερο μετρά η άποψη των Ελλήνων».

† ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ O IEΡΟΜΑΡΤΥΣ

 

Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε το 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα (κατά άλλους στην Ρώμη) από πλούσιους γονείς. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η εφημερίδα ‘Τα ΝΕΑ’ προχώρησε στην αποκάλυψη, του νέου σχεδίου για την επίλυση του Κυπριακού. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΗΠΑ, Βρετανία και ο ΟΗΕ επικουρικά, έχουν εκπονήσει φόρμουλα που θα εφαρμόζει συναινετική και συμβιβαστική λύση για το εδαφικό, τις εγγυήσεις και το πολιτειακό.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Την άφιξη του Σεργκέι Λαβρόφ, για διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι είχαμε σήμερα.Σκοπός της επίσκεψης είναι οι συνομιλίες με ανώτατους αξιωματούχους συμμετέχοντες στην υπουργική σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

 

Είναι επίσημο! «Παγώνει» - τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο - η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάικλ Ρέινς.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΖΟΥΡΑΡΙ

 

Καθείς και οι εμμονές του. Ο Κώστας Ζουράρις έκανε πάλι το θαύμα του, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. "Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν".

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΛΕΕΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 


Η Τουρκία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της από τρομοκρατικές οργανώσεις και πρέπει να προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας παράλληλα τις συριακές δυνάμεις ότι παραβίασαν τη συμφωνία εκεχειρίας στο Χαλέπι.