14 Δεκεμβρίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

 

Σήμερα Τετάρτην, 14ην Δεκεμβρίου και περί ώραν 17:45, στα προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο η υποδοχή του σεπτού Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του λαού.

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΣΥΡΟ

 

Υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει τη νησιωτική Ελλάδα:Μέτρα-παρέμβαση για την ενίσχυση και ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας από τη Νίσυρο-Επίτημος δημότης ο Πρωθυπουργός-Αναλυτική παρουσίαση των μέτρων που εξήγγειλε.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ «6», «8» ΚΑΙ «10» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Στα χέρια Λακοτρύπη η Έκθεση και πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο.Στα χέρια του υπουργού Ενέργειας βρίσκεται η πολυσέλιδη έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων, με την τελική εισήγηση για τους επιλεγέντες αιτητές για τα τεμάχια «6», «8» και «10» της κυπριακής ΑΟΖ, με την προσοχή να στρέφεται κυρίως στο τεμάχιο «10». 

ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ 310.000

 

Τις 310.000 έχουν φθάσει οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του εξάχρονου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, μεταξύ αυτών 90.000 άμαχοι. Οι υπολογισμοί ανήκουν στο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης αντίστοιχα.

ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Νέες μάχες στο Χαλέπι παρά τη συμφωνία για εκεχειρία Εκρήξεις ακούστηκαν στο Χαλέπι πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, ενώ πολίτης που μίλησε στο πρακτορείο ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε αναρτοκρατούμενες περιοχές της πόλης «σταμάτησαν μετά από μισή ώρα».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δημοσιεύματα που αφορούν σε χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από φαρμακευτική εταιρεία.

ΦΙΛΟΡΩΣΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του θα είναι ο Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

«ΠΑΓΩΝΕΙ» Η ΕΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Την απόφαση να «παγώσει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από την προεδρία και αφού είχε προηγηθεί το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» στις Βρυξέλλες.

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΠΙ

 

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε ότι επέδειξε αμέλεια εγκρίνοντας την καταβολή του ποσού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ από το γαλλικό κράτος προς τον μεγαλοεπιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί το 2008.

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ CIA

 

Σφοδρές επικρίσεις κατά τις CIA εξαπέλυσε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τους ισχυρισμούς της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας ότι Ρώσοι χάκερς είχαν ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία των ΗΠΑ που διεξήχθη τον περασμένο μήνα.

568 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Μορφή εκκαθάρισης έχει λάβει η επιχείρηση των τουρκικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.