12 Δεκεμβρίου, 2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ «ΣΤΑΖΙ» ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 
Ο Anton ετάφη στις 10 Σεπτεμβρίου του 1998 στο χωριό του, στην Καρδίτσα, με τις τιμές του «άξιου Έλληνα, που είχε κρατήσει ψηλά τη σημαία της πατρίδας του στα πικρά χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς». Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Στελέχη της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο χώρες έχουν καταθέσει μια πρόταση η οποία προβλέπει οι μαχητές να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πόλη μαζί με τις οικογένειές τους και άλλους πολίτες.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Στα χέρια των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται και πάλι το Χαλέπι. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 90% της μαρτυρικής πόλης, με τους αντάρτες να υποχωρούν και να δέχονται ανηλεή επίθεση από αέρος για να εγκαταλείψουν την πόλη! 

Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΠΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

 

Το περιοδικό «Forbes» την κατατάσσει στην έκτη θέση των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου. Εδώ και πέντε και πλέον χρόνια η πρώην υπουργός της Γαλλίας κρατάει τα ηνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχοντας αποκτήσει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 118 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μπαράζ συλλήψεων ακολούθησε μετά την ανάληψη ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, με τις τουρκικές αρχές να συλλαμβάνουν 118 ανθρώπους σε όλη την χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Το Μυστήριο της Θειας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα της Κέρκυρας. Στην ομιλία ο Μακαριώτατος έκαμε αναδρομή στις δύσκολες εποχές που έχει περάσει η Ελλάδα και στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους ξένους, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανασυντάχθηκαν και εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης Παλμύρα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται το ρωσικό κέντρο παρακολούθησης στη Συρία.

ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ η οποία να προβλέπει την ασφαλή διαφυγή των ανταρτών από το Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Ένας 15χρονος και μία 17χρονη έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις 03.30, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, μαζί με άλλα τρία άτομα, τον δίδυμο αδελφό του 15χρονου και δύο 20χρονους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατέληξε εν μέσω ελιγμών στη θάλασσα, αφού πρώτα χτύπησε στην πλώρη αγκυροβολημένου αλιευτικού. 

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ!

 

Τα τουρκικά F-35 σε λίγους μήνες θα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και θα κάνουν βόλτες στο Αιγαίο μας. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να εξοπλιστεί με τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις. 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΚΟΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ»

 

Σε διαμόρφωση κοινής εθνικής θέσης για το Κυπριακό κάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που επίκεινται στο προσεχές διάστημα.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ «ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ» ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ηταν η αναμενόμενη απάντηση της Κομισιόν στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, μία μέρα μετά το τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ωστόσο, ο... διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και από την προσεκτική δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν για οικονομικά θέματα μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι μόνο... από τα σύννεφα δεν έπεσε η Επιτροπή.

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ Π. ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε στον Πάολο Τζεντιλόνι, μέχρι τώρα υπουργό Εξωτερικών, τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

 

Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

† ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ (ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

 

Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, Επίσκοπος Ανήκει στην ιερή φάλαγγα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας των πρώτων αιώνων. Γεννήθηκε το 270 μ.Χ. και έζησε στα χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου (306 - 337) και του γιου του Κωνστάντιου (337 - 361).