10 Δεκεμβρίου, 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Η CIA εκτιμά ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές για να βοηθήσει τον Τραμπ. Έρευνα ζητεί ο Ομπάμα.Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών της χώρας να ερευνήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις και τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό στη διάρκεια της προεδρικής περιόδου του 2016 και να του δώσουν τη σχετική αναφορά προτού αποχωρήσει από την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

 

Παγκοσμιοποίηση και πατριωτισμός. Αν δεν ξέρεις για ποιο λιμάνι πλέεις, κανένας άνεμος δεν είναι ευνοϊκός. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ξέρουν προς τα που να πάνε το καράβι και πέφτουν από φουρτούνα σε φουρτούνα.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 

Με βασικό πυλώνα Κύπρου - Ελλάδας και Ισραήλ  την ενέργεια, οι κ. Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου έστειλαν μήνυμα βαθύτερης συνεργασίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής αλλά και το περιεχόμενο της διμερούς συνάντησης που είχε με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΡΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ 18.000 ΑΜΑΧΟΙ

 

Περίπου 28 αντάρτες από το ανατολικό Χαλέπι έχουν παραδοθεί τις τελευταίες 24 ώρες και σχεδόν 18.000 άμαχοι κατάφεραν να φύγουν από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες με τη βοήθεια του Ρωσικού Κέντρου για τη Συριακή Συμφιλίωση, ανακοίνωσε το ίδιο το κέντρο.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

 

Διασπασμένοι οι Κούρδοι σε κρίσιμη συγκυρία: Η αναβάθμιση της ισχύος των Κούρδων στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ σε συνδυασμό με την γεωγραφική ενοποίηση των περιοχών που ελέγχουν στα βόρεια των δύο χωρών δημιουργεί αυτομάτως το ερώτημα εάν έχει έρθει η στιγμή δημιουργίας ενός ενιαίου κουρδικού κράτους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επιπλέον κοινωνικά μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων, ύψους περίπου 70-80 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, εξαντλώντας πριν από τα Χριστούγεννα όλες τις δυνατότητες που της δίνει η υπεραπόδοση των εσόδων για το 2016.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ

 

Με ένα νέο διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία δείχνει τη διάθεση να κυριαρχήσει δίκαια, να παύσει τις όποιες αντιπαραθέσεις υπάρχουν με τη Δύση, κάτω από προϋποθέσεις, αλλά και να υπάρξει αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. 

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΕΦΘΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΟΙ 200 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ανησυχία προκαλεί η άφιξη 200 προσφύγων στη Λέσβο, από τις 03.00-06.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε τέσσερα περιστατικά ανοικτά της Συκαμνιάς στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά του νησιού και στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

EΜΜΕΣΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Πάγωμα τμήματος στεγαστικού δανείου και χρέωσή του με αρνητικό επιτόκιο euribor, σχεδιάζουν οι τράπεζες προκειμένου να αυξήσουν τις ανακτήσεις από "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια. 

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΣΕ ΕΕ

 

Να μεταφερθούν προσωρινά σε προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας συγκεκριμένοι μετανάστες από τα νησιά ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ΕΕ ο Γιάννης Μουζάλας.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

 

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς προκλήθηκε από διπλή βομβιστική ενέργεια της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.