08 Δεκεμβρίου, 2016

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Ο ΚΟΠΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ο Κόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄. Ο Κόπτης Πατριάρχης το απόγευμα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

 

"Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και πρόσθεσε:

ΣΥΝΗΛΘΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Oι Ιταλοί πρέπει να αποφασίσουν για το νόμισμά τους. Ευρώ και Ευρώπη δεν είναι ταυτόσημα" αναφέρει ο Aλεσάντρο ντι Μπατίστα. Το ηγετικό στέλεχος του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» Aλεσάντρο ντι Μπατίστα επαναβεβαίωσε την απαίτηση του κόμματός του.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΕΡΙ-ΛΑΒΡΟΦ

 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χαλέπι της Συρίας θα απασχολήσει και πάλι τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, που θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη στο Αμβούργο, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη για το ίδιο θέμα.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

 

Ο εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την Ινδονησία, πάνω από 100 νεκροί.Οι αρχές της Ινδονησίας απηύθυναν την Πέμπτη έκτακτη έκκληση για βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες από τον χθεσινό σεισμό των 6,5 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Άτσεχ από τον οποίο περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ BLOOMBERG

 

Το αμερικανικό περιοδικό Bloomberg, το οποίο το 2015 είχε προβλέψει το Brexit και την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει τώρα ότι η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Και όχι μόνο.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

Η δεύτερη τριμερής διάσκεψη των ηγετών Ελλάδος , Κύπρου και Ισραήλ,  λαμβάνει χώρα σήμερα , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  στην Ιερουσαλήμ. Είναι   η δεύτερη τριμερής συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών, Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου, που πραγματοποιείται 11 μήνες μετά τη στρατηγική συμμαχία.

ΤΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1973 ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΗΣ


Όταν αναφερόμαστε στη «Συνθήκη της Λωζάννης», ουσιαστικά αναφερόμαστε σε ένα σύνολο νομικών κειμένων, τα οποία περιλαμβάνουν, αυτή καθαυτή τη Συνθήκη με 143 άρθρα, καθώς και 17 συναφείς Συμβάσεις, Δηλώσεις και Πρωτοκόλλα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πανεργατική 24ωρη απεργία κήρυξαν την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης». Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. Σε εξέλιξη πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή. Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΡΕΝΤΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ- ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι για να συζητήσουν για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος της Κυριακής και τον διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα παραμείνει ένας στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δεν είναι το μόνο τζιχαντιστικό κίνημα που προσελκύει εξτρεμιστές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη η οποία προειδοποιεί εναντίον της υπέρμετρης εστίασης στην οργάνωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

 

Το διεθνές πρακτορείο Βloomeberg σε εκτενή αναφορά του για το Εurogroup και τις αποφάσεις για το χρέος βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

ΠΩΣ ΕΔΕΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Έχετε ίσως ακούσει για την περιβόητη Σύμβαση Κούπερ (COOPER). Τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα και τη δεσμεύει ως προς τον ορυκτό της πλούτο.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Όλοι πια έχουμε καταλάβει πως ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί την προσέγγιση με τη Ρωσία. Δε θα αναλύσουμε τους γεωστρατηγικούς λόγους που το επιθυμεί, αλλά τους καθαρά οικονομικούς και το λόγο που δεν πρόκειται να γίνει η προσέγγιση αυτή.