06 Δεκεμβρίου, 2016

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ 3,5% ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ήρθαν τώρα, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης πάει για τη νέα χρονιά, τα επιπλέον μέτρα για το 2018 και όσο θα παραμείνουν τα υψηλά πλεονάσματα παραμένουν στο τραπέζι και ο δημοσιονομικός «κόφτης» μοιάζει να γίνεται πλέον καθεστώς.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Oι τρομαχτικές συνέπειες της κρίσης στη Μέση Ανατολή.Το «κουβάρι» της Μέσης Ανατολής και οι επιπτώσεις του στην Ελλάδα και Κύπρο. Όποιος είναι σε θέση να ξεμπερδέψει το «κουβάρι» των τεκταινομένων στην Μέση Ανατολή είναι σε θέση να ερμηνεύσει και τα αυτά που βιώνουμε τόσο τραγικά στην  Ελλάδα και Κύπρο.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Κοζάνη εορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χθες το απόγευμα στον φερώνυμο Καθεδρικό Ναό της Μακεδονικής πόλης, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

 

Νέα ευρήματα για τον Πανάγιο Τάφο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν κάτι που κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε. Μια νέα συγκλονιστική ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, όπου εκτιμάται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού τρεις ημέρες μετά τη μαρτυρική του Σταύρωση.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟY ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ

 

Οι 11 βασικές θέσεις του Πούτιν στην ετήσια ομιλία του.Στην δέκατη τρίτη ομιλία του προς την Ομοσπονδιακή Βουλή, ο Βλαδίμηρος Πούτιν υπογράμμισε με σαφήνεια το εκφρασμένο αίτημα της ρωσικής κοινωνίας προς την εξουσία για δικαιοσύνη, σεβασμό προς τους ανθρώπους και υποστήριξη των πρωτοβουλιών των πολιτών.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Τα σενάρια στην Ιταλία μετά το «Όχι».Έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε., εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, Ιταλία. Για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες έγινε πραγματικότητα κάποιο σημαντικό πολιτικό ρίσκο.

ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΑΓΚΥΡΑ

 

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News, η Τουρκία ανέστειλε μόλις τις επιχειρήσεις της στην Αλ-Μπαμπ στα βόρεια του Χαλεπιού, μια επιπλέον παράδοση του Τούρκου προέδρου. Η Τουρκία είχε κινητοποιήσει όλες τις προσπάθειές της για να αξιοποιήσει την εκεχειρία στο Χαλέπι και να διεισδύσει τους πράκτορες της στις ανατολικές συνοικίες της πόλης. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με έκτακτες πτήσεις της Aegean, της Αstra και της Sky Express, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, επιστρέφουν στην Αθήνα οι χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. 

† ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ

 

Θεωρείται προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο. Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

 

Έξαρση έχει ο ανθελληνισμός στην Τουρκία. Οι δηλώσεις όλων στη γειτονική χώρα είναι καταιγιστικές με ένα κοινό σημείο. Το μίσος κατά της Ελλάδας. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είχε συνέντευξη προχθές στα Άδανα και ο επικεφαλής της παράταξης άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στη χώρας μας.

EΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ!

 

Μια κινητή ρωσική νοσοκομειακή μονάδα στο Χαλέπι, έγινε στόχος των Ισλαμιστών, και υπάρχουν νεκροί και τραυματίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΑΜ:

ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Νέα ανακοίνωση για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, σχετικά με την παρακολούθηση των τηλεφώνων του, εξέδωσε ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την τεχνική διερεύνηση του θέματος από την οποία δεν προέκυψε καμία ένδειξη τεχνικού προβλήματος που να αφορά στο δίκτυό του.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

 

Οργανώσεις ανταρτών διεμήνυσαν σήμερα ότι θα πολεμήσουν μέχρι την «τελευταία ρανίδα του αίματός τους» στο Χαλέπι, απορρίπτοντας την εξαγγελία περί της έναρξης διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ρώσους και τους Αμερικανούς για την απομάκρυνσή τους από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου χάνουν έδαφος στις συνεχιζόμενες μάχες με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ «ΠΑΙΖΕΤΑΙ» ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες- η δίκη που θα κρίνει την τύχη του Brexit. Πιο συγκεκριμένα, οι βρετανικές δικαστικές αρχές καλούνται να κρίνουν εάν η κυβέρνηση των Συντηρητικών της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, νομιμοποιείται να ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ερήμην της Βουλής, ή εάν απαιτείται κοινοβουλευτική έγκριση, όπως πρωτοδίκως είχε αποφανθεί το ανώτερο δικαστήριο του Λονδίνου.