05 Δεκεμβρίου, 2016

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΤΟ «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ

 

1.Το Κυπριακό Πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα ίδρυσης ή διεθνούς αναγνώρισης νέου κυρίαρχου κράτους, ούτε ισχύος του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου που εγγυώνται οι καταστατικές Συνθήκες του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ 2015-1.12.2016

 

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ι. Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αλλά και οι επιμέρους δομές, είναι οι κάτωθι:

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο τιμά με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Κοζάνη και σύμπασα η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό της πόλης.

ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΦΑΡΑΤΖ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤO ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Στο 59,2% το «no», μόλις στο 40,8% το «si» που στήριξε ο Ρέντσι.
«Ελλάδα, η αποικία του ευρώ». Με αυτό τον δηκτικό τίτλο σχολιάζει σε άρθρο της την κατάσταση στην Ελλάδα η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ

 

Τι φέρνει η νίκη του «οχι» στην Ιταλία:τα σενάρια της επόμενης ημέρας. 
Προβληματισμό σχετικά με το μέλλον των σχέσεων της Ιταλίας με την ΕΕ και το μέλλον του ευρώ φέρνει το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία, το οποίο γενικότερα εκλαμβάνεται ως άλλη μία νίκη των λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ 73 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ

 

Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, περιλαμβανομένων 38 στην πόλη Μααράτ αλ-Νούμαν, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που μία ακόμη συνοικία στο ανατολικό Χαλέπι πέρασε στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

 

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (03.12.2016) στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όταν ξέσπασε φωτιά σε κτίριο όπου γινόταν πάρτι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 33 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας συναντάται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να βρεθεί λύση στα αιτήματα των ναυτικών, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση θα λήξει η απεργία εμφανίστηκε ο Π. Κουρουμπλής. Χιλιάδες μαθητές έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για μία πλήρη απόσυρση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων από το ανατολικό Χαλέπι της Συρίας όμως η άμεση απάντηση των ανταρτών ήταν ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν.

† ΟΣΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΣ

 

Ο Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος γεννήθηκε το 439 μ.Χ. από τον Ιωάννη και την Σοφία, γονείς ευσεβείς και εύπορους στην πόλη Μουταλάσκα της Καππαδοκίας.

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

 

Ελπιδοφόρο μήνυμα εξέπεμψε το βράδυ της Κυριακής η Αυστρία, αναδεικνύοντας καθαρό νικητή των προεδρικών εκλογών τον ανεξάρτητο υποψήφιο (πρώην πρόεδρο των Πράσινων), Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, έναντι του υποψηφίου της ακροδεξιάς Νόρμπερτ Χόφερ.

ΣΤΑ...ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!

 

Είναι πασιφανές ότι μόνο το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να φρενάρει απότομα τα σχέδια για τη δημιουργία ενός κόμματος με βάση το στελεχικό δυναμικό κυρίως από τη μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατική πτέρυγα.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μόλις δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι "τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος", αδιαφορώντας για τις Διεθνείς Συνθήκες.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν ενδεχομένως οι ρωσικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΡΩΣΙΑ

 

Οι Ρώσοι πατούν πόδι και πιο δυναμικά από ποτέ κατακτούν ‘’χωράφια’’ των ΗΠΑ.Στην Ινδονησία,για την ακρίβεια στην Τζακάρτα, έφτασαν λοιπόν 4 σκάφη του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού ώστε να λάβουν μέρος στην έκθεση Indo Defence 2016 Expo & Forum.