04 Δεκεμβρίου, 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 
Μήνυμα στην τουρκική ηγεσία στέλνει μέσω της ΕΡΤ1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΩΝΥΜΩΣ» και τον Βασίλη Ταλαμάνγκα, στην ΕΡΤ1.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

Κυβερνητικές επιθέσεις στη συνοικία Seikh Saeed την οποία ο στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν χάσει από τους μαχητές πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, αυτή η επιχείρηση δεν είχε κέρδη.

47.000.000 ΙΤΑΛΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ... ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Οι Ιταλοί ψηφίζουν σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 23:00 τοπική ώρα (από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος) για το συνταγματικό δημοψήφισμα. Σχεδόν 47.000.000 πολίτες σε 8.000 δήμους της γειτονικής χώρας καλούνται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους επί των αλλαγών που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση Ρέντσι.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ THYSSEN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Το Ιράν μέτοχος της  Thyssenkrupp. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου αγόρασε υπερσύγχρονα υποβρύχια από την γερμανική εταιρία Thyssenkrupp. Η αγορά αυτή έγινε χωρίς να υποβληθεί σχετικό αίτημα του Γενικού Επιτελείου και συνεπώς δεν είχε την έγκριση της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;

 

Ίσως η πλέον χαρακτηριστική φράση των αντιλήψεων του Ερντογάν είναι ότι «όταν τελειώσει αυτή η ιστορία η Τουρκία ή θα έχει μεγαλώσει ή θα έχει μικρύνει».Προφανώς ο ίδιος δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία με σκοπό να μικρύνει τη χώρα του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε κατοικία στο χωριό Σκούταρι Σερρών, καθώς και στο διπλανό (μεσοτοιχία) σούπερ μάρκετ.Την εξαφάνιση της 16χρονης Ντορίνας Φ. κάνει γνωστή το «Χαμόγελο του Παιδιού», που δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφία της ανήλικης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 08.00 του Σαββάτου από την περιοχή των Πετραλώνων.

ΤΙ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

 

Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου που τυχόν κατέχουν θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Ο Ζιλ ντε Κερσόβ, ο Συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, κρίνει ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί με βεβαιότητα πόσοι τζιχαντιστές βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη κι απεργάζονται σχέδια για επιθέσεις. Μια έκθεση της Europol που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες κάνει λόγο για δεκάδες.

ΠΡΟΣ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΣΤΟ EUROGROUP

 

Oι πιθανότητες για απόφαση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών είναι πλέον ελάχιστες από τις Βρυξέλλες. Ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει περισσότερες πιθανότητες τελικά να βρεθεί μια λύση τον Ιανουάριο.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

Ζούμε στα χρόνια όπου η γενιά μου, η «γενιά της χιλιετίας» (όπως ονομάζεται στην Πολιτική Επιστήμη και περιλαμβάνει όσους γεννηθήκαν από το 1981 έως τα τέλη της δεκαετίας του '90), αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο πληθυσμιακά τμήμα της Κοινωνίας μας τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

4000 ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

To USS Wasp και USS Whidbey  μαζί με 4000 ναύτες και πεζοναύτες έφτασαν στη Μεσόγειο όπως ανακοινώθηκε από το αμερικάνικο ναυτικό. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ - † ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

 
 
Λουκ. ιγ΄ 10-17
Τω καιρώ εκείνω, ην διδάσκων ο Ιησούς εν μιά των συναγωγών εν τοις σάββασι. Και ιδού γυνή ην πνεύμα έχουσα ασθενείας έτη δέκα και οκτώ, και ην συγκύπτουσα και μη δυναμένη ανακύψαι εις το παντελές. Ιδών δε αυτήν ο Ιησούς προσεφώνησε και είπεν αυτή˙ Γύναι απολέλυσαι της ασθενείας σου˙ και επέθηκεν αυτή τας χείρας˙ και παραχρήμα ανωρθώθη και εδόξαζε τον Θεόν.