03 Δεκεμβρίου, 2016

“ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ” ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ;

 

O κόσμος δε ξέρει από που να πιαστεί και τι να πιστέψει. Στο καθημερινό ορυμαγδό ειδήσεων (φορολογική καταιγίδα, 4ο μνημόνιο, έκτακτα μέτρα, ΔΝΤ, Σόιμπλε κλπ) έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα και οι εθνικιστικές κορώνες του Σουλτάνου περί Λωζάνης, Κύπρου και οι απειλές ότι θα  «σπρώξει» στην Ελλάδα 3 εκ Σουνίτες Σύριους.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Ανοικτό είναι για το Μαξίμου το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ των κ. Τσίπρα και Ερντογάν πριν από τις 12 Ιανουαρίου, ημερομηνία πραγματοποίησης της πολυμερούς διάσκεψης που θα ακολουθήσει την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το ψευδοκράτος.

ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

 

Ποια είναι η Χώρα στην οποία κατοίκησαν και Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, για να συναντήσουν κατόπιν την θεϊκή μορφή του Ιησού Χριστού, που βάδισε κι Αυτός τα ίδια χώματα που πάτησαν και οι πρόγονοί μας; Ο μεγάλος πανεπιστημιακός δάσκαλος, Παύλος Καρολίδης, αποκαλύπτει αρκετά ιστορικά στοιχεία!.Ένα ιστορικό κείμενο από έναν μεγάλο δάσκαλο,τον Παύλο Καρολίδη (1849-1930).

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΙΚ ΑΛ-ΜΠΑΜΠ

 

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν συνοικία στο ανατολικό Χαλέπι.Ακόμα μία συνοικία του Χαλεπίου που είχαν στον έλεγχό τους οι αντάρτες κατέλαβαν ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του, όπως έγινε γνωστό από ΜΚΟ.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

 

Νέα πρόκληση: Το Καστελλόριζο μέσα σε τουρκική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου!Μια ακόμα πρόκληση έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των ατελείωτων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, λόγω διεξαγωγής της εκδήλωσης «Athens Santa Run». Ποιοι δρόμοι κλείνουν από 10.00-13.00.

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Ο ΕΦΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

 

Την αισιοδοξία του για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνεδρίου με τίτλο ««Work In Progress 2016: Το Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα», που διοργάνωσε η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ).

EΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ

 

Αξιωματούχοι της ΕΕ συζητούν το ενδεχόμενο σύγκλησης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία την Κυριακή αν μια ήττα της κυβέρνησης προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές, όμως σημαντικοί αξιωματούχοι δεν βλέπουν τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο, δήλωσαν σήμερα πηγές στις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ

 

Πληροφορίες από τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες δείχνουν την πρόθεση της Ιταλίας να εισέλθει δυναμικά στο σχέδιο κατασκευής αγωγού αερίου που θα ξεκινά από το Ισραήλ και μέσω Κύπρου και Ελλάδας θα εισρέει στην ηπειρωτική Ευρώπη. Ο λόγος για τον γνωστό αγωγό Eastmed.

EΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ Η Ε.Ε!

 

Έσπασε τη σιωπή της η Ευρώπη απέναντι στις απειλές της Τουρκίας. Όχι φυσικά διότι αποφάσισε να υπερασπιστεί τη νομιμότητα των Διεθνών Συμβάσεων, αλλά διότι αντέδρασαν στις απειλές του Ερντογάν. Θυμίζουμε τις απειλές για άνοιγμα των συνόρων και ελεύθερη διέλευση των προσφύγων.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ISIS ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

 

Μπορεί ο ISIS να δέχεται συνεχώς χτυπήματα και να αποδυναμώνεται κάπως όμως η Europol προειδοποιεί πως ο κίνδυνος είναι ακόμα πολύ μεγάλος.