02 Δεκεμβρίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου.

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΥΕΛ ΒΑΛΣ

 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα βρίσκεται ολόκληρη την ημέρα στο Νανσί, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας αναχωρεί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΚΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο AΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ  για τηλεφωνικές υποκλοπές παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

 

Ο Μακαριώτατος έφτασε χθες το βράδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ

 

Οι Σύριοι πριν τον πόλεμο ήταν ένας χαμογελαστός, φιλόξενος λαός με πλήθος επιρροές από τις γειτονικές τους χώρες. Η χώρα είχε πληθυσμό 23 εκατομμύρια και οι πολίτες της είχαν μεσαίο εισόδημα ενώ μόλις το 10% του πληθυσμού ήταν αναλφάβητοι.

TΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 

«Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος», δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ DEAL ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν τόσο για την ανάγκη εκεχειρίας στο Χαλέπι, όσο και στους βασικούς όρους που θα πρέπει να τη διέπουν. Μάλιστα, ανάλογη συναίνεση είχε διαπιστωθεί και στη νέα (την τρίτη κατά σειρά) τηλεφωνική επαφή που είχαν Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, την Τετάρτη.

ΜΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΣΤΟ EUROGROUP ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

 

Οι φορολογούμενοι πολίτες δεν πρόκειται να ελαφρυνθούν φορολογικά ούτε μετά το 2018, που υποτίθεται ότι λήγει το Μνημόνιο 3. Δύο αρμόδιοι υπουργοί ομολόγησαν τις τελευταίες ημέρες πως ακόμη κι αν κάτσει το καλύτερο σενάριο για τη 2η αξιολόγηση, τη ρύθμιση του βραχυπρόθεσμου χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων, οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν θα αφορούν τα φυσικά πρόσωπα.

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και εντατικοποίηση του διαλόγου, με κορύφωση το τριήμερο 9 με 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, αποφάσισαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο χθεσινό τους δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

 

Οι κλιμακούμενης προκλητικότητας δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας δεν συνιστούν ένα νέο στοιχείο στις διμερείς σχέσεις, ούτε διαφοροποιούν δραματικά την κατάσταση «ψυχρής ειρήνης» υπό το καθεστώς της οποίας συνυπάρχουν οι δύο χώρες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επίθεση στο Ποτάμι, το οποίο κατηγόρησε πως φυλλορροεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής αντιστοίχισης, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Υποστήριξε επίσης πως η πρόταση Θεοδωράκη για πρόταση μομφής γίνεται επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν», αλλά σε μία συζήτηση στη Βουλή «θα τους πολτοποιήσω».

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

 

Τηλεφωνική συνομιλία και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, που το μεσημέρι είχε επικοινωνήσει και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της απογευματινής συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Ελληνικά, τουρκικά αλλά και γερμανικά πλοία λαμβάνουν μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 του Δεκέμβρη. Φυσικά δεν λείπουν, όπως ήταν αναμενόμενο προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.