30 Νοεμβρίου, 2016

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 
           Διαβάστε όλη τη Δημοσκόπηση ΕΔΩ....



ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΝΕΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

 

Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα εκτόξευσαν τα ξημερώματα σήμερα δύο πυραύλους αέρος-εδάφους στην περιοχή του αλ-Sabbourat στην επαρχία δυτικά της Δαμασκού, ανέφερε η συριακή τηλεόραση σύμφωνα με την οποία οι εκτοξεύσεις έγιναν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

ΟΙ ΡΟΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΙΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

 

53 άνθρωποι πέρασαν  τα παγωμένα νερά του Αιγαίου τις τρεις τελευταίες ημέρες  για να φτάσουν στη Χίο. Το αντίστοιχο διάστημα στη Λέσβο πέρασαν 53 πρόσφυγες και μετανάστες και στη Σάμο μόλις εννέα.

ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ

 

Εθνικιστικό και εξοργιστικό παραλήρημα από την Τουρκία: «Να πάρουμε 18 νησιά από την Ελλάδα».Μετά τον Ερντογάν που είπε πως η Κύπρος θα πρέπει να ντρέπεται για τη σημαία της, σε παροξυσμό και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ 50.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εξέφρασε την ελπίδα η κρίση στο Χαλέπι της Συρίας να έχει εκτονωθεί ως το τέλος του χρόνου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήρια στα νησιά του βορείου Αιγαίου αντιδρούν την Τετάρτη οι τοπικοί επαγγελματικοί κι επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία, αλλά και οι τοπικοί δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κι Επιμελητήρια, στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση.

† ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 

Μέσα στη σεπτή χορεία των δώδεκα μαθητών του Ιησού Χριστού εξέχουσα θέση κατέχει ο τιμώμενος υπό της Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας στις 30 Νοεμβρίου Άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, ο οποίος από άσημος και απλοϊκός ψαράς κατέστη «λιεύς τν νθρώπων» και αναδείχθηκε μέγας διδάσκαλος του Ευαγγελίου του Χριστού και φλογερός Απόστολος του Γένους μας.

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δημοσίευμα – βόμβα από το γερμανικό περιοδικό Spiegel που βλέπει πρόωρες εκλογές μετά το προσεχές Eurogroup. Ενώ πλησιάζει η καίρια Δευτέρα 5/12/2016 και το Eurogroup.

ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα στο ιρακινό και το συριακό έδαφος εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους παραδέχθηκε την Τρίτη ότι βομβάρδισε κατά λάθος δυνάμεις προσκείμενες στο συριακό καθεστώς τη 17η Σεπτεμβρίου κοντά στη Ντέιρ αλ-Ζορ στην ανατολική Συρία.

ΣΟΙΜΠΛΕ ΥΠΕΡ ΦΙΓΙΟΝ ΚΑΙ ΡΕΝΤΣΙ

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο του οικονομικού προγράμματος του υποψήφιου της κεντροδεξιάς για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν και δήλωσε πως ελπίζει ότι η Μαρίν Λεπέν, η ακροδεξιά αντίπαλος του συντηρητικού υποψηφίου, δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος.

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ Ε.Ε.

 

Νέα μετωπική επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπολύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του μέχρι στιγμής δεν έχει «κλείσει» το κεφάλαιο της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, ασκεί δριμύτατη κριτική στις Βρυξέλλες.

ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Ξεκίνησε για να διακόψει, για τις 6 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών το οποίο καλείται να κρίνει το αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση 8 Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφτασαν με  ελικόπτερο στη χώρα μας, τον περασμένο Ιουλίου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ» ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ευρωπαϊκές συμμαχίες, με στόχο να γίνουν οι αναγκαίες υποχωρήσεις και να καταγραφεί έστω μια «δίκαιη ισοπαλία» στο φλέγον θέμα των εργασιακών σχέσεων, αναζητούν κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μετά και το νέο αδιέξοδο που διεφάνη στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των δανειστών, μέσω τηλεδιάσκεψης, το περασμένο Σάββατο.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ...

 

Σύμφωνα με πανεπιστημιακή μελέτη που εκδόθηκε το 1989 στο Βισμπάντεν με τίτλο: Ethnic Group in the Republic of Turkey), το Τουρκικό κράτος αποτελείται από 72 εθνότητες και εθνικές ομάδας, με διαφορές σε πολιτισμικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Ακόμα και σήμερα οι ομάδες αυτές δε μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, καθώς η Άγκυρα κρατά τα ‘λουριά’ αυτών.