28 Νοεμβρίου, 2016

ΠΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ/MANBIJ ΚΑΙ ΤΗΝ AL BAB;

 

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι «θα πάρουν την Al Bab» κι έπειτα θα στραφούν κατά της Manbij. Ο Ερντογάν εξέφρασε αυτές τις απόψεις ως αποτέλεσμα διπλωματικών και στρατιωτικών προετοιμασιών. Αλλά τα σχέδιά του ταχύτατα αποτυγχάνουν.

Η ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΥΒΑ

 

Η ιστορία θα με δικαιώσει, δήλωσε ο Φιντέλ Κάστρο το 1953, λίγο προτού αρχίσει να αφήνει το αποτύπωμά του στο παγκόσμιο στερέωμα. Έκανε λάθος. Κρατώντας στα χέρια του την εξουσία για σχεδόν μισό αιώνα, έφερε τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, προήγε την επανάσταση και την καταπίεση, ενώ μετέτρεψε τη νησιωτική του χώρα σε ένα παραδόπιστο, αστυνομικό κράτος.

ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


Μετά την επέλαση της κακοκαιρίας που προκάλεσε την απώλεια ενός ανθρώπου και προβλήματα στη Ζάκυνθο και στην Αττική, έρχεται το ψύχος που θα είναι έντονο την Τρίτη και την Τετάρτη.

ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

 

Ξανά μανά τα ίδια. Είναι το χρέος βιώσιμο; Όχι απαντά η κυβέρνηση και θέτει τις "αποφάσεις" για το χρέος της Ελλάδας στην κορυφή της ατζέντας. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal (18/11), o υπουργός οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι θα είναι "καταστροφή για την Ελλάδα η μη μείωση του χρέους τώρα».

ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ!

 

Εως και οκτώ προβληματικές ιταλικές τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση αν ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χάσει την επόμενη Κυριακή το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα δημιουργώντας αναταραχή στην αγορά η οποία θα αποτρέψει τους επενδυτές από το να τις ανακεφαλαιοποιήσουν, υποστηρίζουν τραπεζίτες και αξιωματούχοι.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ;

 

Το αγροτικό τοπίο του Ισραήλ είναι κορεσμένο με αναδασώσεις πεύκων. Αυτά τα δέντρα είναι εντελώς ξένα προς τη περιοχή. Δεν υπήρχαν πεύκα (στην Παλαιστίνη) πριν από τη δεκαετία του τριάντα. Αυτά τα πεύκα εισήχθησαν στο παλαιστινιακό τοπίο στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο (KKL/JNF), το οποίο προσπαθούσε (ισχυριζόταν) να «αποκαταστήσει τη γη» (ή να την «προσαρτήσει»).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στον έβδομο όροφο του Εφετείου Αθηνών, επί της Λουκάρεως, έφθασαν το πρωί της Δευτέρας αντιεξουσιαστές-μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας. Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, όταν ξέσπασε φωτιά σε χώρο που χρησιμοποιείται ως σχολείο για τα προσφυγόπουλα.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

 

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κερδίζουν έδαφος παίρνοντας σε διάστημα 48ώρου τον έλεγχο και δεύτερης κατοικημένης περιοχής στο ανατολικό Χαλέπι που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Εκατοντάδες άμαχοι τρέπονται την ίδια στιγμή σε φυγή από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες κατευθυνόμενοι προς περιοχές που ελέγχει το καθεστώς στο δυτικό Χαλέπι.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΣΙ

 

Παρά τις συχνές επιθέσεις του Ρέντσι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιούνκερ δήλωσε στην αναφερόμενη εφημερίδα, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός προωθεί τις σωστές μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 

Στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να εντάξει νέες χώρες-μέλη στη Συμμαχία, η απάντηση της Ρωσίας είναι μία και ακούγεται εκ στόματος ενός μέλους της επιτροπής άμυνας και της ασφάλειας της Άνω Βουλής. 

Η "ΦΙΓΟΥΡΑ" ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Κριτική στην συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά, ο Έντι Ράμα, ασκεί ο αλβανικός Τύπος, και συγκεκριμένα εφημερίδες Κόχα Γιον και ΤΕΜΑ με άρθρο του πολιτικό αναλυτή Άντι Μπουσάτι.  Ο συντάκτης αναφέρει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε φιγούρα και υποκρίθηκε, ενώ, ο κ. Παπαχελάς δεν τον δυσκόλεψε καθόλου με τις ρωτήσεις. 

ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΗΠΑ

 

Είναι ξεκάθαρο πια πως υπάρχει διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και αυτό φυσικά ενισχύεται και από τις δηλώσεις της κυβέρνησης οι οποίες φαίνεται πως κυρίως δυσαρεστούν τους δανειστές.