25 Νοεμβρίου, 2016

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 32 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Από τις 15 Νοεμβρίου όπου ξεκίνησε η εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών του συριακού στρατού, συνολικά 188 άμαχοι, ανάμεσα τους 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

 

Μιλώντας στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε μετά από πάρα πολύ καιρό - ούτε θυμόμαστε πόσο - μια ομιλία που δεν στηριζόταν στα χειρόγραφα των λογογράφων. Ίσως επειδή μιλούσε σ΄ ένα πάρα πολύ δύσκολο κοινό.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κάποιος τις αντιδράσεις μετά το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν. Την πιο ενδεικτική ίσως εικόνα μπορεί να έχει κάποιος διαβάζοντας την εφημερίδα «Πολίτης».

ΕΚΡΗΞΗ ΓΚΑΖΙΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 5ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 60ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Πανικός ξέσπασε μέσα στη νύχτα στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Όλα ξεκίνησαν από την έκρηξη σε φιάλη υγραερίου σε μια από τις σκηνές των προσφύγων με αποτέλεσμα δυο νεκρούς.

AΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ»

 

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές στη συριακή πόλη αλ Μπαμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, μετά τον θάνατο τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες.

ΑΠΕΙΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΕΕ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να επιτρέψει τη διέλευση των προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, την επομένη της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ

 

Οι εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν ήταν απόλυτα προβλεπτές και λογικά δεν θα 'πρεπε να εκπλήσσουν κανέναν. Στη Λευκωσία και στην Αθήνα όφειλαν να είναι άπαντες προετοιμασμένοι να αντικρούσουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις και επί της ουσίας και επικοινωνιακά.

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΓΔΜ: ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

Συνέχεια στον διάλογο για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) δόθηκε κατά την πέμπτη συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ που διεξήχθη στα Σκόπια, στη βάση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Πόποσκι, στα Σκόπια, στις 24 Ιουνίου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο hot spot στα Οινόφυτα Βοιωτίας, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 07.45, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις φλόγες τυλίχθηκε μία σκηνή και στη συνέχεια και η διπλανή της.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σε μια κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει λάδι στη φωτιά προτείνοντας την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Ο σύμβουλος οικονομίας του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, δήλωσε στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber: «Στην 'ΤΔΒΚ' επιχειρούν να κλείσουν το θρησκευτικό λύκειο.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG ΚΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ WASHINGTON CLUB

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν τα όσα ανέφερε το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για την ματαίωση-αναβολή της μίνι συνόδου στο Βερολίνο.

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 

Τον έντονο προβληματισμό του και την ανησυχία του τόνισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφορικά με την επερχόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη. 

ΔΥΝΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη στην οποία υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 479 ευρωβουλευτές, 37 καταψήφισαν ενώ 107 απείχαν της ψηφοφορίας.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος για τις στρατηγικές επικοινωνίας που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα που ισχυρίζεται ότι δέχεται από τη Ρωσία. 

† ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 

Μεταξύ των ενδόξων μεγαλομαρτύρων τής χριστιανικής Πίστης διακεκριμένη θέση κατέχει η νύμφη τού Χριστού, Αικατερίνα, η πολιούχος τού θεοβάδιστου Όρους Σινά.Για την Αγία Αικατερίνη συνέγραψε ο αγιολόγος Συμεών ο Μεταφραστής στο εκτενέστατο «Μαρτύριο». Επιπλέον υπάρχουν και άλλα τρία στην ελληνική γλώσσα με αρκετές παραλλαγές μεταξύ τους.