24 Νοεμβρίου, 2016

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Συνήλθε την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

KATA ΦΙΛΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

H Κομισιόν κατακεραυνώνει Φίλη για αξιολόγηση, ολοήμερο, εκπαιδευτικούς (έκθεση) Σφοδρή κριτική για όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια ασκεί η Κομισιόν με την «Έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του 2016» κατακεραυνώνοντας, μεταξύ άλλων, και το σχέδιο Φίλη για το ολοήμερο σχολείο κάνοντας λόγο για οπισθοδρόμηση.

ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 
Η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2016 έπειτα από επίσημο τηλεοπτικό διάγγελμα του Ιρακινού πρωθυπουργού Χαντεέρ αλ-Αμπάντι. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΖΑΣΤΙΝ ΟΥΕΛΜΠΙ ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

Eπικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας προς ΕΕ: «Κάνατε την Ελλάδα τη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην Ιστορία». Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, άστραψε και βρόντηξε κατά την Ευρωπαικής Ένωσης.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Γιατί ρωσικό κατασκοπευτικό θα εποπτεύσει τον τουρκικό εναέριο χώρο; Πτήση παρατήρησης θα πραγματοποιήσει ομάδα Ρώσων ειδικών στον τουρκικό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας “Open Skies Treaty”.

ΚΟΤΖΙΑΣ: ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ

 

Οργιώδες παρασκήνιο για την «παραίτηση» Κοτζιά και το Κυπριακό. Αναστασιάδης: Εγώ συνομιλώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό - Κοτζιάς: Σκοτεινή επίθεση εναντίον μουΤη βούλησή του να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακο. Εφόσον η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά επιδείξουν ουσιαστική πρόθεση για επίλυση του προβλήματος, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Μον Πελερέν, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην παγκυπριακής εμβελείας τηλεοπτική συνέντευξή του.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

 

Aλ μπαμπ νέα δεδομένα: η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το τουρκικό στρατό (τεδ) στο μέτωπο της αλ μμαμπ Τη περασμένη νύκτα, η συριακή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε  αεροπορικές επιδρομές κατά των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων κοντά στη πόλη αλ-Μπαμπ που ελέγχεται ακόμη από το Νταές, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τοπικές πηγές στο κυβερνείο του Χαλεπιού.

Η τουρκική στρατιωτική διοίκηση επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και 10 άλλοι τραυματίστηκαν (ο ένας σοβαρά) ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιθέσεων που πιστεύεται ότι έγιναν από το συριακό στρατό. 

Οι τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην τουρκική επαρχία Γκαζιαντέπ, στα σύνορα με τη Συρία. Η Άγκυρα πρόσθεσε ότι η επίθεση συνέβη γύρω στις 3.30 πμ (00:30 GMT) κατά τη προέλαση προς την Αλ Μπαμπ των στρατιωτικών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Τουρκίας (με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη).

Ομοίως, μη-επίσημες τουρκικές και συριακές πηγές ανέφεραν ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 5 Τούρκους στρατιωτες και τον τραυματισμό 16 άλλων. Εν τω μεταξύ,  έντονες μάχες συνεχίζονται  μεταξύ του τουρκικού συνασπισμού και δυνάμεων του YPG των Κούρδων στο κυβερνείο του Χαλεπίου.

Ο τουρκικός συνασπισμός επιτέθηκε στις μονάδες του YPG στα χωριά Boghaz, Sab Weran, Sheikh Nasir και Yulanli και κατέλαβαν τα χωριά Barshaya και Jib Al-Dam που ήταν υπό κουρδικό έλεγχο.  Αναφέρονται ότι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν θέσεις του YPG στην πόλη της Arimah την οποία είχαν κατακτήσει οι  κουρδικές δυνάμεις από το Νταές.

Σημαντική κλιμάκωση έλαβε χώρα μεταξύ του YPG και του τουρκικού συνασπισμού μετά την επιτυχία της κουρδικής ομάδας να εμποδίσει τους τούρκους μαχητές να περιβάλλουν και να εισβάλουν στη πόλη-κλειδί της αλ-Μπαμπ, που ελέγχεται από το Νταές/ISIS.

Οι αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κατά των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων από τα συριακά πολεμικά αεροσκάφη μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι η Δαμασκός στέλνει στην Άγκυρα ένα σήμα ότι θα αντιταχθεί στη συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα της Συρίας.




Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Ένας 22χρονος έχει προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίνεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία 20χρονου σπουδαστή των ΤΕΙ τον περασμένο Μάιο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ SUKHOI SU-35

 

Η ρωσική εταιρεία εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosobotonexport προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προώθηση του Su-35 στην Ελλάδα.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 

Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Έτσι εμφανίζει το Βερολίνο την πολύκροτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών του Washington Group (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία) που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ»

  

Το πράσινο φως άναψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών για την ίδρυση της «διασπαστικής αντιένωσης» -όπως την αποκαλούν οι δικαστές-  «Ένωσης  Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων».

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΤΡΑΜΠ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

 

Βερολίνο, Άγκυρα, Τίρανα έχουν ξεκινήσει το σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας με σκοπό την de facto καταστροφή της.Το μεν Βερολίνο δεν προτίθεται να χαλαρώσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που οδηγούν σε αφανισμό την ελληνική οικονομία αλλά και κοινωνία.