23 Νοεμβρίου, 2016

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΕ;

 
Αντί για στόχους ανάπτυξης κυνηγάμε φαντάσματα, αντί για τους πραγματικά υπεύθυνους, σύρεται ξανά και ξανά και επί ματαίω ο Ανδρέας Γεωργίου σε ανακρίσεις. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ»

 

Ο ευρωβουλευτής του κυπριακού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Λευτέρης Χριστοφόρου εξαίρει την προσπάθεια του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για εξεύρεση λύσης στο εδαφικό και στο περιουσιακό, ενώ επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στην Τουρκία.

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ

 

Η συριακή κυβέρνηση ζήτησε από τους τζιχαντιστές που κατέχουν τις ανατολικές πολιορκημένες συνοικίες της πόλης Χαλέπι, να ανοίξουν τις αποθήκες όπου έχουν κρύψει την ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφατα έλαβαν και να τη μοιράσουν στους 250.000 αμάχους, που οι τρομοκράτες κρατάνε με τη βία στο ανατολικό Χαλέπι ως ανθρώπινες ασπίδες.

ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΙΡΑΝΟΙ

 

Περισσότεροι από 1.000 Ιρανοί μαχητές των Φρουρών της Επανάστασης έχουν σκοτωθεί στη Συρία πολεμώντας στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Γραφείου Υποθέσεων Βετεράνων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

ΤΟ NATΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ OΤΑΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ

 

Ο Κινέζος αξιωματούχος επεσήμανε τις θετικές εξελίξεις στην ανάπτυξη του διμερούς πλαισίου των αμυντικών σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, κατά τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έμφαση στον στρατηγικό προσανατολισμό των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ Η ΙΝΔΙΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

 

Οι στρατιωτικοί του Πακιστάν έστησαν κατά μήκος του συνόρου ενέδρα στους Ινδούς στρατιωτικούς και ακρωτηρίασαν το σώμα ενός στρατιώτη σύμφωνα με τον στρατό της Ινδίας. Ο στρατός της Ινδίας ορκίστηκε ότι θα εκδικηθεί για τον θάνατο των στρατιωτικών που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, με την ένταση στην περιοχή να συσσωρεύεται.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 68.000 ΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

 

Περισσότερo από πέντε εβδομάδες έχουν περάσει, από την έναρξη της μάχης της Μοσούλης και οι ιρακινές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους, για να πάρουν πίσω τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που κατελήφθη πριν από δύο χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, θα ταφεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κωστής Στεφανόπουλος. Η σορός του έχει μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων, του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου της πόλης, όπου εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα ώς τις 13:00.

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μπορεί το "καλόπιασμα" του Ερντογάν στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να φαινόταν σαν μια ευκαιρία να υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών (μη ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς το "κεφάλι" του Γκιουλέν), ωστόσο, το άτομο που προορίζει ο Τραμπ σαν αρχηγό της αμερικανικής υπηρεσίας CIA, Mike Pompeο, έχει δηλώσει ανοιχτά τα αντι-τουρκικά του αισθήματα. 

Ο ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΙΚΑ «ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ» ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Απογοητεύοντας τους υποστηρικτές του που τον αποθέωναν υπό το σύνθημα «lock her up» (φυλακίστε την), ο Τραμπ ανακαλεί την εμπρηστική προεκλογική δέσμευση να διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον ή το Ίδρυμα Κλίντον, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στενή σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Κελιάν Κόνγουεϊ.

«ΜΙΝΙ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι οι διεργασίες στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα (Süddeutsche Zeitung), οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας.

1.397 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Στο πλαίσιο δώδεκα επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα την Τρίτη στην κεντρική Μεσόγειο, υπό το συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής, κατάφεραν να διασωθούν 1.397 μετανάστες και πρόσφυγες.

ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών, απευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.