22 Νοεμβρίου, 2016

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

 

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατέθεσε τη Δευτέρα τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνέρχεται αύριο Τετάρτη 23 έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤ ΠΕΛΕΡΑΝ

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά και τη μη κατάληξη σε συμφωνία επί του Εδαφικού, στις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν.

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

 

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, στις 05.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

 

Συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει καθήκοντα οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Υπερειρηνική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (TPP).

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

 

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία χθες προειδοποιώντας αμερικανούς υπηκόους για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ;

 

Ο Ερντογάν και η μεταμόρφωση σε ένα αρσενικό «υβρίδιο» της Τανσού Τσιλέρ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 φώτισε το άστρο της Τανσού Τσιλέρ στο πολιτικό στερέωμα της Τουρκίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Επίσκεψη στο Πεντάγωνο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα σκαλιά του υπουργείου τον υποδέθηκε ο Πάνος Καμμένος, για να ακολουθήσει ενημέρωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για όλα τα ζητήματα άμυνας.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Ανάπτυξη 2,7% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα 2% % του ΑΕΠ έναντι στόχου του προγράμματος για πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2017 που κατατέθηκε στην Βουλή.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

Ως «απειλή» για την Ευρώπη χαρακτηρίζει το νόμο που ψηφίστηκε το 2015 στην Ολλανδία και υποχρεώνει την κυβέρνηση της χώρας να διεξάγει δημοψήφισμα για οτιδήποτε νόμο εφόσον το ζητήσουν 300.000 πολίτες της, η Wall Street Journal.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΡΩΣΙΑ

 

Με τον ήρωα του, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Συναντήθηκαν για περίπου 45 λεπτά και ο κ.Ντουέρτε είπε:

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

 

Μια συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει βελτίωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Μπέζος. 

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ;

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα η ΕΕ τρέμει τώρα εξαιτίας ενός νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι στην Ολλανδία. Σύμφωνα με αυτόν το νόμο, η κυβέρνηση της χώρας είναι υποχρεωμένη να διεξάγει δημοψήφισμα για οποιοδήποτε νόμο, αφού αυτό το ζητήσουν 300.000 πολίτες της. Οι πολιτικές αρχές της Ολλανδίας αλλά και οι Βρυξέλλες γνωρίζουν πως ο νόμος αυτός που επιτάσσει δημοψήφισμα είναι πλήγμα για την ΕΕ.