21 Νοεμβρίου, 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σε καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον νέο υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή. Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Παιδείας, που έχει την αρμοδιότητα και για τα θρησκεύματα πέρασε το κατώφλι του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου στις 6 το απόγευμα.

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα δεχτεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή την επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΧΑΪΚΟΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

  

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια».

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΛΕΠΕΝ ΣΑΡΩΣΕ Ο ΦΙΓΙΟΝ

 

H πρωτιά του Φρανσουά Φιγιόν με 43% στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροδεξιάς, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 5.000.000 εκατ. πολίτες, δείχνει οτι ο εθνικολαικισμός θα υποστεί σοβαρή ήττα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της χώρας.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΧΑΟΣ

 

"Δεν είμαι αισιόδοξος για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Συρίας", είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη τύπου στη Λίμα, κατά την λήξη ενός συμβουλίου κορυφής με ηγέτες των χωρών της περιφέρειας του Ειρηνικού.

S-400 ΕΧΕΙ H ΡΩΣΙΑ

 

Η Μόσχα θα αναπτύξει συστήματα αεράμυνας S-400 και πυραύλους Iskander στα δυτικά της σύνορα ως απάντηση στην αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη. Τι ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της Άνω Βουλής.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ

 

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα προειδοποίησε ότι «ο χρόνος είναι μετρημένος» ώστε να αποφευχθεί «η πλήρης κατάρρευση» των ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο Χαλέπι, που υποβάλλονται σε σφοδρό βομβαρδισμό από τον συριακό στρατό.

ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

 

Το ταξίδι-αστραπή του κ. Κοτζιά στο Κάιρο προετοιμάστηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε προηγουμένως συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αναβλήθηκε για την Τετάρτη στις 13:30, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό, καθώς και τα νομοθετήματα που αναμένονται για την αξιολόγηση.

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

«ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΩ ΝΑΩ ΠΡΟΣΑΓΕΤΑΙ Η ΠΑΝΑΜΩΜΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ» Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου είναι μια σημαντική θεομητορική εορτή, την οποία εορτάζουν με σεβασμό και λαμπρότητα οι ορθόδοξοι πιστοί σε όλο τον κόσμο. Καθιερώθηκε γύρω στον 6ο αιώνα στην Ιερουσαλήμ με βάση την αρχαία παράδοση της Εκκλησίας μας.

ΜΑΣ ΠΡΟΣΒAΛΛΕΙ O ΡΑΜΑ

 

Άκρως προκλητικός και προσβλητικός απέναντι στους Έλληνες και στην Ελλάδα, ήταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Αλβανικής Διασποράς στα Τίρανα.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρείται "δεδομένο", τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την ιδέα της προσχώρησής της στην ευρωσιατική ομάδα που έχουν συγκροτήσει η Ρωσία και η Κίνα, όπως αναφέρουν την Κυριακή τουρκικά ΜΜΕ.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Η μεγάλη στιγμή για την Άνγκελα Μέρκελ έφθασε. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας αποκαλύπτει σήμερα τα σχέδιά της για τις εκλογές του 2017 με τους συμπολίτες της να της δίνουν το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ - ΝΑΤΟ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε βέβαιος ότι ο διάδοχος του στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ θα διατηρήσει τις παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ, όπως τόνισε ενώπιον ενός κοινού φοιτητών στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

«Καμπανάκι» για τις συνέπειες της κατάρρευσης της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό κρούει ο Γκέραλντ Kνάους, ο Αυστριακός αρχιτέκτονας της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό και ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας (ESI)» σε συνέντευξή του στο Spiegel.