19 Νοεμβρίου, 2016

ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΗΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

 
 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητή Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου από την Αργολίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.30 π.μ. η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

H νηστεία των Χριστουγέννων H δεύτερη πιο μακρά περίοδος νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθοδόξου λαού μας και ως σαραντα(η)μερο.

ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΟΙ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ανελέητο σφυροκόπημα στο Χαλέπι. Οι συνοικίες των ανταρτών στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας σφυροκοπούνται από δυνάμεις του πυροβολικού. Είναι οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί εδώ και δύο χρόνια, ένδειξη της βούλησης του συριακού καθεστώτος να ανακτήσει τον έλεγχο όλης της πόλης.

ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΗΓΕΤΕΣ

 

Η σχετική δήλωση του Λευκού Οίκου εκδόθηκε έπειτα από μια συνάντηση κατά την οποία ο Ομπάμα επεδίωξε να καθησυχάσει τους ομολόγους του από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία ότι ο διάδοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα διαλύσει τη διατλαντική συμμαχία.

Η ΧΙΟΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΘΥΜΙΖΕΙ

 

Δεκάδες προσφυγόπουλα και οικογένειες προσφύγων αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν για δεύτερη συναπτή νύχτα διπλά στη θάλασσα, στο λιμάνι της Χίου, με μόνο εφόδιο μία κουβέρτα, λόγω της ανασφάλειας που νιώθουν στον καταυλισμό της Σούδας. εν τω μεταξύ, μήνες προετοιμασίες φαίνεται πως χρειάζονται τα σχέδια για νέο Hot Spot.

ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ

 

Η πρόσφατη αναθεωρητική στάση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν απέναντι στις διπλωματικές διεργασίες που οδήγησαν στη σύναψη της συνθήκης της Λωζάνης και στην γεωπολιτική κατάσταση που αυτή διαμόρφωσε, θεωρήθηκε από πολλούς αναλυτές ως ένα ακόμα εθνικιστικό ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου προς εσωτερική κυρίως κατανάλωση.

ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 
«Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε έξι ολόκληρες ημέρες για να αντιληφθεί ότι οι απαραίτητοι διπλωματικοί χειρισμοί είχαν ήδη πραγματοποιηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ο Κώστας Λαλιώτης διαψεύδει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο εισηγείται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζει. Αφήνει αιχμές κατά στελεχών που ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές και τονίζει ότι η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικού πόλου συνδέεται με τον αυτόνομο λόγο του.

ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

 

Η πολλή ασχολία με την κατάσταση του ελληνικού χρέους παραπλανά τον ελληνικό λαό να νομίζει ότι δεν χρειάζεται να θεσπιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα χρηματοδοτείται για μία δεκαετία, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

 

Ιβάν Σαββίδης. Ένα όνομα που συχνά πυκνά εμφανίζεται στα ΜΜΕ. Ένα όνομα που το σύστημα για έναν ανεξήγητο λόγο ‘σπρώχνει’. Σαφώς και ο κος Σαββίδης έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Δύο αλλαγές θα έχουμε από σήμερα στα Capital Controls, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ξεκίνησε να ισχύει. Τι αλλάζει:

ΓΙΑ ΤΗ «ΣΗΜΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΡΑΜΠ - ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

 

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπρεγκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την «διαρκή σημασία» του ΝΑΤΟ.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΚΩΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Αξιωματούχοι της Σκωτίας και της Ουαλίας θα μπορέσουν να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους για το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανακοίνωσε το Δικαστήριο την Παρασκευή.